Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

precizēta - Aptuveni desmitā daļa vidusskolēnu matemātikas eksāmenā ieguvuši viszemāko novērtējumu

13,08% no centralizētā matemātikas eksāmena kārtotājiem vidusskolā šogad eksāmenā ieguvuši viszemāko - F līmeni, liecina Valsts izglītības satura centra apkopotā informācija.

Kā ziņots, pēc ilgstoša pārtraukuma 2008./2009. bija pirmais mācību gads, kad centralizētais eksāmens matemātikā kļuva obligāts visiem topošajiem vidusskolas absolventiem, līdz ar to šogad salīdzinājumā ar 2007./2008. mācību gadu matemātikas eksāmenu nokārtoja par 10 709 cilvēkiem vairāk nekā pērn. Vienlaikus eksāmens kļuvis par pārbaudes darbu ar vislielāko F līmeņu īpatsvaru.

Eksāmenu nokārtojuši teicami - A līmenī 4,35% no eksāmena kārtotājiem vidusskolās, bet B līmenī eksāmenu nokārtojuši 13,29% no vidusskolas audzēkņiem.

Toties šī gada centralizētajos eksāmenos vislabākās sekmes bijušas krievu valodas eksāmena kārtotājiem.

Krievu valodas eksāmenā, kuru šogad kārtoja 3492 skolēni, visaugstāko - A līmeni - ieguvuši 18,76% cilvēki, kamēr pērn šāds novērtējums bija tikai 4,28% eksāmena kārtotāju. Pieaudzis arī B līmeņu saņēmēju skaits, kuru šogad saņēmuši 39,81% cilvēku, kamēr pērn to ieguvuši 16,26% eksāmena kārtotāju.

Vienlaikus samazinājies E un F līmeņu ieguvēju skaits. Ja 2007./2008.gadā viszemāko - F līmeni - ieguva 4,43% no pārbaudes darbu kārtotājiem, tad šogad šādu novērtējumu saņēmuši tikai 0,43% cilvēku. Arī E līmeņu skaits krievu valodas centralizētajā eksāmenā sarucis no 14,40% līdz 3,55%.

Salīdzinoši daudz A līmeņu ieguvuši arī vācu un franču valodu eksāmenu kārtotāji.

Kopumā centralizēto eksāmenu novērtējumi salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir nedaudz uzlabojušies - par nedaudz mazāk nekā vienu procentpunktu pieaudzis A un B līmeņus ieguvušo vidusskolēnu īpatsvars, aptuveni par trīs procentpunktiem samazinoties F līmeni ieguvušo skolas audzēkņu īpatsvaram, kā arī nedaudz samazinoties E līmeni ieguvušo īpatsvaram.

Joprojām eksāmena kārtotāju vidū visbiežāk saņemti C un D līmeņi, kas kopā veido vairāk nekā pusi no kopējā eksāmenu vērtējuma.


(Diena.lv precizē informāciju par sekmju rādītājiem matemātikas eksāmenā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrijā nomainīs valsts sekretāru

Līdzšinējais Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs kļūs par vēstnieku, bet viņa vietā plānots apstiprināt ministrijas valsts sekretāra vietnieku - politisko direktoru Andžeju Viļumso...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas