Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Prezidenta kanceleja: LAKRA aktivitātes var uztvert kā spiedienu

Valsts prezidents Valdis Zatlers vēl nav pieņēmis lēmumu, vai izsludināt vai ne jauno Maksātnespējas likumu, taču Latvijas Kredītņēmēju asociācijas (LAKRA) mājas lapas aktivitātes var tikt uztvertas kā spiediens lēmuma pieņemšanā, kāds līdz šim nav bijis pieredzēts, informē Prezidenta preses centrs īpašā paziņojumā.

LAKRA mājas lapā internetā publicēta informācija, atsaucoties uz LTV raidījumu de facto, kurā bija runa par Valsts prezidenta likumdošanas padomnieces Sandras Sondores-Kukules ģimenes strīdu ar Ādažu novada domi par nelikumīgu būvniecību tauvas joslā. Viņas intereses pārstāvot advokātu birojs Liepa, Skopiņa/BORENIUS, kas «izstrādāja Latvijas Komercbanku asociācijas iesniegtos Maksātnespējas likumprojekta grozījumus un tieši asociācijas pārstāvju vēstule pagājušonedēļ pamudināja Valsts prezidentu Valdi Zatleru apsvērt iespēju atgriezt Saeimas pieņemto likumu otrreizējai caurlūkošanai».

Tāpēc Kredītņēmēju apvienība pauž bažas, «vai tā varētu ietekmēt prezidenta padomnieces un līdz ar to arī Valsts prezidenta lēmumu», vaicā Latvijas Kredītņēmēju apvienības valdes priekšsēdētājs Ainars Gorenko.

Vēl vienā aicinājumā LAKRA mājas lapas lasītāji tiek uzrunāti sūtīt epastus Valsts prezidentam un viņa kancelejas darbiniekiem, ar lūgumu atbalstīt Saeimā pieņemto Maksātnespējas likumu.

V.Zatlera preses sekretāre Ilze Rassa Diena.lv precizēja, ka paziņojums tapis, izlasot LAKRA mājas lapā rakstu pēc LTV raidījuma de facto noskatīšanās, lai gan arī aicinājumu sūtīt epastus var uzskatīt par spiediena izdarīšanu.

Valsts prezidenta kanceleja paziņo, ka Valsts prezidenta kancelejā ir daudzpakāpju informācijas sagatavošanas un apstrādes sistēma, kurā piedalās gan Valsts prezidenta juridiskie padomnieki, gan citu nozaru padomnieki, kā arī kancelejas vadība.

Materiāls tiek nodots Valsts prezidentam, kas iepazīstas ar visu pušu argumentāciju, uzklausa amatpersonu viedokli un, vadoties no citu valsts institūciju atzinumiem (Maksātnespējas likuma gadījumā – Ārlietu ministrijas, Finanšu ministrijas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas), pieņem valsts un visas sabiedrības interesēm atbilstošāko lēmumu Satversmes 71. panta noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas