Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Ražuks situāciju Jūrmalā salīdzina ar Ukrainu

Jūrmalas mērs Romualds Ražuks neesot satriekts par sava vietnieka Māra Dzenīša un vēl četru deputātu iniciatīvu sasaukt ārkārtas sēdi domes amatpersonu loka paplašināšanai, taču salīdzināja šo situāciju ar Ukrainu, kura «pēc neliela gaiša perioda ar orientējumu uz Rietumiem nonāca atkal Maskavas ietekmē.»

No pieciem prasības iesniedzējiem trīs ir pašreizējā domes koalīcijā. R.Ražuks notikušo sauc par spēku pārbīdi, kas saistīta ar varas pārdali, kaut arī viņa amatu neviens neapdraud. «Galvenais ir kapitālsabiedrības – Jūrmalas ūdens, Jūrmalas siltums, Jūrmalas namsaimnieks, Dzintaru koncertzāle, Jūrmalas slimnīca. Kurās rokās ir šie līdzekļi, tam ir ietekme un svars pirms vēlēšanām,» teica R.Ražuks.

Pēc jaunās reorganizācijas mēram būs trīs vietnieki, kā tas bija R.Munkevica laikā, kā arī būs domes valdes priekšsēdētājs un viņa vietnieks, kuru kontrolē nonāks kapitālsabiedrības. «Esmu runājis ar tiem koalīcijas biedriem, kuri šo pieprasījumu neparakstīja, un nolēmām, ka pārsteidzīgus lēmumus pieņemt nevajag. Nav vēl redzami galīgie mērķi, kāpēc tas notiek.» R.Ražuks uzskata, ka vicemēru amatos varētu nonākt Larisa Loskutova, kas mēra vietniece bija jau R.Munkevica laikā, un Gatis Truksnis (LPP/LC), kurš iepriekšējā sasaukumā bija domes izpilddirektors. «Viņi nav slikti profesionāļi, drīzāk otrādi,» uzskata R.Ražuks. Kas varētu pretendēt uz ietekmi pār kapitālsabiedrībām, R.Ražukam nav zināms.

Savukārt pārmaiņu iniciators, Jūrmalas vicemērs Māris Dzenītis atzina, ka tiek paplašināta domes koalīcija, jo 100 dienās kopš varas maiņas esot secināts, ka mēram un viņa vietniekam varas slogs esot par lielu. Turklāt divi vietnieku amati esot paredzēti domes budžetā, tāpēc lielu papildu izdevumu nebūšot. M.Dzenītis pieļāva iespēju, ka domes valdes priekšsēdētāju un vietnieku var ievēlēt arī no jau esošajām amatpersonām, taču viņš neatklāja, ko ieteiks šajos amatos. Tāpat M.Dzenītis norādīja, ka plānots likvidēt divas domes komitejas – Vides komiteju un Drošības un kārtības komiteju. Vai šo komiteju vadītāji, kas ir arī koalīcijā, to nepametīs pēc amatu zaudēšanas, M.Dzenītis nevarēja komentēt.

Gan R.Ražuks, gan M.Dzenītis noliedz, ka pārmaiņas domes vadībā saistītas ar bijušā mēra Raimonda Munkevica atbrīvošanu no apcietinājuma. «Man nav tam pierādījumu. Taču tīri aritmētiski viņa iznākšana brīvībā padarīja šo lietu iespējamu,» teica R.Ražuks. M.Dzenītis to sauc par sakritību un noliedz, ka būtu salabis ar R.Munkevicu un saskaņojis ar viņu izmaiņas domes vadībā. Viņš gan atzīst, ka R.Munkevics domes sēdē pēc iznākšanas no cietuma esot uzvedies ļoti pragmatiski un racionāli. Viņš arī neuzskata, ka būtu nodevis R.Ražuku, ar kuru joprojām esot normālas un koleģiālas attiecības. Ar R.Munkevicu Diena.lv sazināties neizdevās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas