Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Repše apsauc Kraukli par slepenas informācijas publiskošanu no vēstules SVF

Iespējams, Latvijas valdība 400 miljonus aizņemsies arī no privātā sektora, no tribīnes atklāja deputāts Vents Armands Krauklis (TP), citēdams Latvijas un Starptautiskā Valūtas fonda parakstīto vēstuli. Krauklis nepaspēja nosaukt minētā aizņēmuma valūtu, vēsta LETA.

Publicētā Nodomu vēstules Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF) versija atšķiras no tās, ko parakstīja visas koalīcijas partijas. Kā ceturtdien Saeimas sēdē informēja finanšu ministrs Einars Repše (JL), atšķirība ir ar diviem teikumiem un kādas institūcijas pieminēšanu.

Par nesakritību starp šiem diviem dokumentiem norādīja Tautas partijas deputāts Saeimas ārkārtas sēdē par starptautiskā aizdevuma finansējuma izlietojumu. "Parakstītā versija atšķiras no publicētās versijas," norādīja V.A. Krauklis (TP). Laikā, kad deputāts sāka uzskaitīt atšķirības, viņu vairākkārt pārtrauca finanšu ministrs Einars Repše (JL). Galu galā deputāts vien uzdeva jautājumu, vai apzināti ir atšķirības starp publicēto un parakstīto vēstuli un ko drīkst sabiedrība zināt.

E. Repše no tribīnes pēc V. A. Kraukļa runas skaidroja, ka iejaucies deputāta runā, lai novērstu kaitējumu, ja tiktu publicēta ierobežotas pieejamības informāciju. "Tādos dokumentos, kā piemēram valdības nodomu vēstulē Valūtas fondam, var būt arī jūtīga informācija, kas nedrīkst nonākt tirgus dalībnieku un spekulantu rokās, jo tad viņiem rastos nevajadzīgas priekšrocības pret Valsts kasi un Latvijas Banku noteiktos brīžos," norādīja E. Repše.

Viņš apgalvo, ka tā ir tradicionālā prakse attiecībā ne tikai uz Latviju, bet attiecībā uz daudzām citām valstīm, ka atsevišķi jautājumi, saskaņojot ar Valūtas fondu, no publiskotās versijas tiek izņemti. "Šajā gadījumā parakstītais dokuments, kas arvien ir ierobežotas pieejamības informācija, [...] atšķiras no publiskotās versijas ar diviem atsevišķiem teikumiem un kādas institūcijas pieminēšanas noteiktas procedūras sakarā, kas galīgi nemaina šīs vienošanās garu un saturu," uzsvēra E. Repše. Ja informācija tiktu publicēta, noteiktiem tirgus dalībniekiem būtu priekšrocības attiecībā pret Valsts kasi, norādīja ministrs.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas