Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Rīgas pašvaldība nepielietošot spēku "telšu pilsētiņas" aizvākšanai

Rīgas pašvaldība nepielietos spēku iepretim Ministru kabinetam uzslietās "telšu pilsētiņas" aizvākšanai, aģentūrai LETA apgalvojis Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča (LPP/LC) preses sekretārs Uģis Vidauskis. Viņš apstiprināja, ka izpilddirektoram pirmdien no rīta bijusi saruna ar premjera Valda Dombrovskis (JL) biroja pārstāvi, kuras laikā pārrunāti iespējami risinājumi "telšu pilsētiņas" problēmā.

Izpilddirektora pārstāvis izteicās diplomātiski un tieši neapstiprināja, ka premjera birojs būtu pieprasījis aizvākt protestētājus, pielietojot spēku un policiju. "Varu pateikt tikai to, ka šī saruna bija pavisam citāda nekā vēstule, kas tika vēlāk nosūtīta izpilddirektoram un kurā lūgts sniegt sociālo palīdzību protestētājiem," sacīja U.Vidauskis.

V.Dombrovska preses sekretāre Līga Krapāne noliedza, ka premjera birojs būtu rosinājis protestētājus pārvietot ar policijas iejaukšanos.

Policija gan solās telšu pilsētiņu turpmāk uzraudzīt arī naktīs, vēsta BNS. Tas tiks darīts, ņemot vērā lielo aukstumu, kura dēļ protestētājiem var rasties nepieciešamība pēc palīdzības, skaidrojusi Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Inese Tīmane.

Kā vēstīts, premjers nosūtījis vēstuli Rīgas pilsētas izpilddirektoram J.Radzēvičam ar lūgumu Rīgas pilsētas sociālajiem dienestiem iesaistīties un sniegt nepieciešamo palīdzību, lai cilvēkiem vairs nebūtu milzīgajā salā jāprotestē teltīs iepretim Ministru kabinetam.

“Lai risinātu radušos situāciju, lūdzu Jūs sadarboties un noskaidrot situāciju, kādā atrodas pie Ministru kabineta ēkas protestējošie sabiedrības pārstāvji (vai viņu dzīvesvieta ir deklarēta Rīgas pilsētā, vai viņi atrodas pašvaldības uzskaitē sociālās palīdzības saņemšanai, u.c.), kā arī lūdzu izvērtēt iespēju sniegt viņiem sociālās palīdzības pakalpojumus pabalstu, patversmju vai jebkādā citā pilsētai pieejamā formā, lai maksimāli nodrošinātu atbalstu personām, kuras atrodas „telšu pilsētiņā”,” sacīts vēstulē.

V.Dombrovskis domei vienlaicīgi lūdzis informāciju, vai protestētāji vēlas līdzdarboties palīdzības saņemšanai.

Svētdien slimnīcā nogādāts vēl viens no iepretim valdības ēkai uzceltās telšu pilsētiņas iemītniekiem. Šis ir jau trešais protesta akcija dalībnieks, kuram bijusi nepieciešama hospitalizācija.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta komunikāciju vadītāja Ilze Bukša, vakar slimnīcā nogādātajam vīrietim konstatēti apsaldējumi. Mediķi tagad izvērtēs apsaldējumu smagumu un nepieciešamo tālāko terapiju.

"Mēs pārbaudām veselību tiem akcijas dalībniekiem, kuri gatavi sadarboties. Šorīt telšu pilsētiņā bija viens vīrietis, bet viņš no pārbaudes atteicās," skaidroja Bukša.

Svētdien cilvēkus apciemojusi veselības ministre Baiba Rozentāle (TP). Viņa aģentūrai BNS pastāstīja, ka uzskatījusi par pienākumu ceturtajā adventē apciemot protestētājus un aiznesusi viņiem sviestmaizes, kā solījusi iepriekš.

Protestētāji esot lūguši, lai tik bieži kā iepriekš pie viņiem mediķus nesūta, taču ministre uzsvēra, ka veselības pārbaudes netiks atceltas. Turpmāk ātrā palīdzība protestētāju veselības stāvokli pārbaudīs divas, nevis sešas reizes diennaktī.

Jau vēstīts, ka sestdien pie protestētājiem ieradās arī premjers V.Dombrovskis (JL), kuru gan telšu iemītnieki nebija atpazinuši. Pie protestētājiem sala laikā aizgāja arī Valsts prezidents Valdis Zatlers. 

Tikmēr Brīvības ielas telšu pilsētiņas iemītnieki līdzās saviem pagaidu mitekļiem novietojuši Ziemassvētku eglīti un aicina ikvienu rīdzinieku piedalīties tās izrotāšanā. Eglītē jau iekārti daži rotājumi un piparkūkas.

Protestētāji, no kuriem daži pie Ministru kabineta ēkas mitinās jau gandrīz trīs nedēļas.

Pagaidām grūti prognozēt, kad cilvēki pametīs teltis. Akcijas aizsācējs Gints Gaiķēns ir nonācis slimnīcā.

(pievienotas pirmās četras rindkopas)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas