Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Rimšēvičs nedomā par citiem darba piedāvājumiem, jo jāpieskata lats

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs prognozē, ka nākamgad Latvijas ekonomikā iekšzemes kopprodukts kritīsies vairs tikai par 2% un nebūs nepieciešami tik lieli budžeta tēriņu ierobežojumi kā šogad. Intervijā laikrakstam _Diena _viņš klāsta, ka šobrīd svarīgākais ir pieskatīt lata stabilitāti, tāpēc nedomā par citiem darba piedāvājumiem.

I. Rimšēvičs kritiski raugās uz valdības darbu budžeta pieņemšanas laikā. Viņš arī atbalsta motociklistu protestus, "jo tas ir klajš [valdības] «fikso risinājumu» piemērs, kad pamatdarbs nav izdarīts". Tomēr galvenais, kur budžeta sakārtošanu ar nodokļiem sapostām, ir darbaspēka izmaksu celšana, norāda LB prezidents. "Jācer, ka tas nopietni nebremzēs eksportu, kas sācis atkopties. Tās tādas asaras, ar kurām lāpīt budžeta caurumus. Tajā brīdī ikviens Latvijas iedzīvotājs sajūtas diezgan neaizsargāti: nez kāds tad būs nākamais nodoklis?"

Viņš paredz, ka pēc budžeta pieņemšanas kā parasti krītīsies starpbanku latu likmes, līdz ar to lētāki būs kredīti. Tāpat arī Eiropas Centrālā banka turpina īstenot zemo likmju politiku un LB nedomā, ka tuvāko ceturkšņu laikā viņi varētu pieņemt citādu lēmumu. "Esam samazinājuši procentu likmes, kā arī samazinājām obligāto rezervju normas. Komercbankās patlaban šie līdzekļi ir, tās tur ievērojamus noguldījumus Latvijas bankā. Tagad, kad budžets ir pieņemts, gribētu cerēt, ka kreditēšana nedaudz varētu atsākties," optimistisks ir I. Rimšēvičs.

Uz jautājumu, vai redzot, ka politiķi bieži neņem vērā viņa ieteikumus, nav vēlmes pašam iet politikā, I. Rimšēvičs atbild: "Kurš tad pieskatīs latu?" Viņš uzskata, ka viņa atrašanās bankas prezidenta amatā ir daļēji saistīta ar lata stabilitāti. "Tas, ka darbojas Latvijas Banka, šodien lielā mērā ir šīs komandas darbs un, ņemot vērā dažādus izskanējušos minējumus un ierosinājumus latu devalvēt, vēl ir pāragri domāt par citiem piedāvājumiem," norāda I. Rimšēvičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas