Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Rimšēvičs: Pasakiet, kā samazināsiet nākamgad 400 miljonus latu!

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs aicina valdību paziņot, kā tā ir ieplānojusi nākamgad izdevumus samazināt par 400 miljoniem latu un to nedarīt uz nodokļu celšanas rēķina. Intervijā laikrakstam _Neatkarīgā _viņš izsaka bažas par priekšvēlēšanu gaisotni, kas neļauj veikt tālredzīgas reformas. Viņš uzskata, ka 2011. gada budžets Latvijai būs pats izšķirošākais.

"Tagad naudas pietiek līdz vēlēšanām un nekādi satricinājumi nav gaidāmi, bet vēlēšanu tuvums neļauj radoši un tālredzīgi reformēt vienu vai otru sektoru, kas ļautu atrast nepieciešamos līdzekļus turpmākai budžeta konsolidācijai, lai sekmīgi izveidotu 2011. gada valsts budžetu. Līdz ar to šis laiks varētu tikt pazaudēts," bažīgs ir I. Rimšēvičs.

Viņš bažījas, ka rudenī pēc vēlēšanām jaunā valdība būs ne agrāk par valsts svētkiem, un tad būs apjausma, ka neko paspēt nevar, un tad vienīgā alternatīva būs nodokļu celšana. "To apzinoties, visvairāk uztrauc, ka Latvijā pašlaik nenotiek padziļināts darbs pie 2011. gada valsts budžeta projekta un visas projekcijas tiek atliktas uz gada beigām," konstatē bankas prezidents.

Viņš brīdina - ja līdz vēlēšanām nekas skaidrs netiks iezīmēts, tas var radīt bažas starptautiskajos finanšu tirgos, ka Latvijā vēl viss nav beidzies un vēl varētu būt problēmas: "Ir daudz izdarīts, taču šobrīd nepieciešams skaidri pateikt, kā šie 400 miljoni tiks samazināti, ka tādās un tādās nozarēs, ka tādās un tādās ministrijās būs samazinājumi, bet mēs noteikti necelsim nodokļus!"

Turpretī par vēlēšanu ietekmi uz lata kursu I. Rimšēvičs ir skaudrs: "Vēlēšanām uz lata kursu nav nekādas ietekmes." Intervijā viņš aizstāv lēmumu nedevalvēt nacionālo valūtu, jo "viens uzvalciņš neder visiem". Tā kā Latvija ir maza un atvērta ekonomika, ieguvumi no devalvācijas būtu mazi un īstermiņa nekā kādai lielvalstij.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas