Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rimšēvičs: Vakardienas notikumi situāciju ir saļodzījuši

Jaunajai valdībai jātiek izveidotai pēc iespējas ātrāk, uzskata Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Rimšēvičs pauda uzskatu, ka starptautiskā sabiedrība uzticas valdības vadītājam Valdim Dombrovskim (Vienotība) un līdzšinējie notikumi valdības veidošanas procesā radījuši iespaidu, ka iesāktās lietas tiks pabeigtas. "Vakardienas notikumi šo situāciju ir nedaudz saļodzījuši," atzina Rimšēvičs.

Viņš gan norādīja, ka Latvija grūtos brīžos vienmēr mācējusi saņemties un izdarīt to, kas tai nepieciešams.

Centrālās bankas vadītājs gan prognozēja, ka aizķeršanās ar valdības veidošanu nevarētu būtiski ietekmēt nākamā gada valsts budžeta veidošanu, jo budžets tiek sagatavots Finanšu ministrijā, sadarbojoties ar citu ministriju valsts sekretāriem.

"Lielākoties šie skaitļi ir zināmi," sacīja Rimšēvičs, gan piebilstot, ka budžets ir jāapstiprina valdībā un jāpieņem Saeimā. Jo vēlāk izveidosies jaunā valdība, jo mazāk laika pietiks valdībai un Saeimai kvalitatīvām diskusijām un budžeta vērtēšanai.

Rimšēvičs norādīja, ka nākamā gada valsts budžets būtu jāveido ar deficītu, kas atbilst 2% no iekšzemes kopprodukta, savukārt 2013.gadā budžetam jābūt sabalansētam.

"Mēs joprojām tērējam nenopelnītu naudu, neesam pašpietiekami," sacīja Rimšēvičs, gan atzīstot, ka patlaban izveidot budžetu ar pārpalikumu būtu ļoti grūti, tomēr nākamā gada budžets jāveido ar maksimāli mazu budžeta deficītu.

"Redzam, ka stājas Eiropas ekonomika, ir ļoti lielas neskaidrības ASV ekonomikā, tādēļ Latvijai jābūt gatavai otrajam krīzes vilnim. Ir skaidrs, ka ekonomiskā attīstība būs lēnāka," sacīja Rimšēvičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas