Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Rimšēvičs: Valdībai steidzami jāatrisina ieturēto pensiju atmaksa

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs norāda, ka valsts ekonomikas atveseļošanās saistīta arī ar profesionāla un ātra risinājuma atrašanu Satversmes tiesas lēmuma pensiju lietā izpildei. Ja tas tiek veikts, tad vēl joprojām ir pamats uzskatīt, ka gada beigās Latvijas ekonomika piedzīvos izaugsmi, intervijā _Latvijas Radio _teica I. Rimšēvičs.

"Ja lēmumi, kas ir saistīti ar nepieciešamību atrast papildus līdzekļus pēc Satversmes tiesas lēmuma, tiks pieņemti ātri un profesionāli, tad iepriekšējā prognoze, ka Latvijas tautsaimniecība varētu piedzīvot augšupeju šī gada otrajā pusē vai trešajā ceturksnī, joprojām varētu būt spēkā," teica Rimšēvičs un norādīja, ka pagaidām banka neplāno pārskatīt attīstības prognozes.

Tomēr viņš uzskata, ka valdībai jau jāsāk strādāt pie nākamā gada budžeta, lai netiktu zaudēti deviņi mēneši tā izstrādē. "Es ļoti ceru, ka šie deviņi mēneši - ļoti vērtīgi mēneši - netiks izniekoti," norādīja I. Rimšēvičs. Viņš uzskata, ka 2011. gada budžets varētu būt pēdējais valdības sāpīgais lēmums. Lai pēdējā brīdī nenāktos pieņemt 'kaitīgus lēmumus", nepieciešams turpināt strukturālās reformas, piemēram, izglītības, veselības aprūpes un valsts pārvaldes sektoros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas