Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

RSK: esam tikpat stabili kā citi apdrošinātāji

Vēlos uzsvērt, ka esam tikpat stabili veselības apdrošināšanas jomā  kā citas apdrošināšanas kompānijas. Turklāt šī gada deviņu mēnešu finanšu rādītāji liecina, ka RSK ir viens no nedaudzajiem apdrošinātājiem, kam būtiski nav samazinājies parakstīto prēmiju apjoms. Pēc Latvijas Apdrošinātāju asociācijas datiem 2009.

gada pirmajos deviņos mēnešos RSK ir 7% parakstīto prēmiju kritums, kas ir mazākais starp nedzīvības apdrošinātājiem, kamēr vidējais apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju kritums ir 26%. RSK ir finansiāli stabils uzņēmums un izpilda visas Finanšu un kapitāla tirgus komisijas prasības par tehnisko rezervju segumu, kas garantē pilnīgu finansiālo saistību izpildi ar klientiem. Aicinām medicīnas iestādes nemaldināt pacientus un mūsu klientus par uzņēmuma finansiālo stāvokli un veselības apdrošināšanas polises spēkā esamību. Tāpat arī pirms publiski paust nepatiesu un nomelnojošu informāciju, būtu rūpīgi jāizvērtē rīcības tiesiskās sekas.Līdz ar premjera rezolūciju par valsts pārvaldes iestāžu veselības apdrošināšanas līgumu laušanu, esam pieņēmuši lēmumu uz laiku pārtraukt maksas pakalpojumu sniegšanu 16 līgumiestādēs. Saceltā ažiotāža radīja satraukumu valsts pārvaldes darbiniekos par viņu veselības apdrošināšanas turpmāko likteni, līdz ar to vairakkārt pieauga tieši valsts iestāžu darbinieku aktivitāte polises izmantošanā. Kļuva skaidri redzams, ka polises īpašnieki vairs neseko līdzi veselības apdrošināšanas limitam un strauji pieaug pārtērēto limitu īpatsvars. Līdz ar to šobrīd uz laiku, kamēr situācija stabilizējas, atsevišķās medicīnas iestādēs ir mainīta apmaksas kārtība maksas pakalpojumu saņemšanā, taču nekādā gadījumā runa nav par līgumu laušanu. Uztraukumam nav pamata, jo ikviens polises īpašnieks var saņemt atpakaļ atlīdzību par saņemtajiem pakalpojumiem, atbilstoši līguma nosacījumiem. Līdzīgi rīkojušies arī citi veselības apdrošinātāji.Vērtējot sadarbību ar medicīnas iestādēm, jāsaka, ka šogad esam kļuvuši pietiekami stingri attiecībā pret medicīnas iestādēm. Lai cīnītos ar krāpniecisku rīcību, esam pastiprinājuši kontrolēs un pārbaudes mehānismu. Rodoties aizdomām par negodīgu un nelikumīgu rīcību, piemēram, aizdomas par dubultu tarifu piemērošanu apdrošināšanas polises īpašniekiem, pieņemam lēmumu par līgumu laušanu ar konkrēto ārstu vai medicīnas iestādi. Mums nav pieņemami, ka atsevišķas medicīnas iestādes cenšas risināt savas finansiālās problēmas uz veselības apdrošināšanas polišu īpašnieku rēķina.Aicinām klientus neklausīties atsevišķu medicīnas iestāžu izplatītajā nepatiesajā informācijā par uzņēmumu un neļauties baumu radītai ažiotāžai. Neskaidrību un problēmu gadījumā aicinām klientus sazināties ar RSK, zvanot pa tālruni 67031111.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas