Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Saeima šonedēļ vēl neskatīs demisijas pieprasījumu Štokenbergam

Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē vēl neskatīs Nacionālās apvienības un Saskaņas centra iesniegto demisijas pieprasījumu tieslietu ministram un iekšlietu ministra pienākumu izpildītajam Aigaram Štokenbergam (Vienotība).

Atlaistās 10.Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem pastāstīja, ka ar prezidentu pārrunāta Saeimas darbība līdz jaunā parlamenta sanākšanai un 4.augusta Saeimas sēdes darba kārtība.

Prezidents darba kārtībā nav iekļāvis demisijas pieprasījumu Štokenbergam, jo vēlas šo iesniegumu rūpīgāk izvērtēt. Turklāt Saeimas Kārtības rullī ir princips, ka ar iesniegumu deputātiem ir jāiepazīstas piecu dienu laikā, taču šis termiņš vēl nav.

Tāpat Bērziņš nav iekļāvis grozījumus Satversmē, kas, pēc Āboltiņas vārdiem, tiek pretrunīgi vērtēti. Prezidents vēlas vispirms sagaidīt Konstitucionālo tiesību komisijas ekspertu viedokli par izmaiņām Satversmē, ko Saeimas spīkere nodēvēja par profesionālu un korektu rīcību.

Prezidenta izveidotā Saeimas sēdes darba kārtība būs zināma ap pulksten 14.

Āboltiņa arī norādīja, ka starp valdību, Valsts prezidenta kanceleju un Saeimu ir panākta vienošanās, kā atlaistās Saeimas darba laikā tiks izskatīti likumprojekti un jautājumi Saeimas sēdē.

Jau vēstīts, ka desmit atlaistās Saeimas deputāti iesnieguši lūgumu Valsts prezidentam Andrim Bērziņam par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu, lai izskatītu jautājumu par neuzticības izteikšanu tieslietu ministram un iekšlietu ministra pienākumu izpildītājam Aigaram Štokenbergam.

Prezidentam iesniegto aicinājumu parakstījuši deputāti Imants Parādnieks, Raivis Dzintars, Einārs Cilinskis, Jānis Dombrava, Inese Laizāne, Dzintars Rasnačs no Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, kā arī Ivans Klementjevs, Ivans Ribakovs, Aleksejs Burunovs un Viktors Jakovļevs no apvienības Saskaņas centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas