Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Segliņš pieļauj referendumu par nāvessodu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
...
.
Ir jautājumi, kurus pat demokrātijas laikā nedrīkst likt izlemt sabiedrībai. Lai lemt tik nopietnas lietas, cilvēkiem jābūt izglītotiem. Vairākumam ne vienmēr ir taisnība, jo vairākuma viedoklis nereti ir pilns ar stereotipiem. Labāk sabiedrībai būtu paprasījuši, vai tā negrib algas paaugstinājumu... Un interesanti, kur viņi meklētu cilvēkus, kas izpilda nāves sodu - kas tie būtu par cilvēkiem? Un cik tiem maksātu?...Tie paši manjāki vien būtu.
Līdaka priekš AJ
L
Beidz pļerkstēt par tiesas kļūdīšanos. Ja tiesas netiesā, tad gan nonākam pirmatnējās kopienas parašās, kad paši cietušie vai viņu radi, draugi atrod vainīgo, paši tiesā un paši izpilda spriedumu. Tad gan var kļūdīties un bieži arī kļūdās. To labi varēja redzēt Latvijā deviņdesmitajos gados, kad, tiesājot ( šaujot vai spridzinot) vainīgo, cieta apkārtējie, kam nebija sakara ar vainu. POLICIJA BEZ VAINAS NEVIENU NEAIZTIEK. Ej pa ceļa kreiso pusi, kā tas noteikts noteikumos, nebļausties un neālejies, neķeries klāt, tam, kas tev nepieder, ja naktī redzi ielas malā automašīnu ar vaļā atstātām durvīm,pārej uz otru ielas pusi, lai nepadomā, ka tu to mašīnu gribēji varbūt nozagt, un tā visur un vienmēr līdzīgi. Neviens policists tevi neaiztiks un tiesa netiesās. Ja šaus par to, ka pie sarkanās gaismas iet pāri ielai, pēc pirmajiem 2-5 nošautajiem,ko parādīs televīzijā, pateiks radio un avīzē aprakstīs, pie sarkanās gaismas pāri ielai neviens neies.
Elemente
E
nu NAV mums mūža ieslodzījuma-pēc 20 gadiem noziedznieks var lūgt apžēlošanu,un to arī dabūs.
Antons
A
Es ceru, ka nāvessods tiks pamazām atjaunot. Labi, ka ASV ir noturējuši to sarkano līniju. Un nav jau tā, ka tur eksekutē noziedzniekus katru dienu. Nebūt ne. Bet ir īpaši noziegumi, par ko piemēro nāvessodu. Un labi, ka tā. Jo ir lietas, ko tu nemūžam neizlabosi. Un ja ir recidīvists, kas katru reizi pēc iznākšanas no cietuma griež rīkles - kāpēc mums jāgaida katrs nākamais upuris???? Varbūt kāds no pret-nāvessoda kliedzējiem un noliedzējiem pats gribētu'kļūt par nākamo upuri? Varbūt no tādiem idiotiem varam sastādīt upuru sarakstu - kurus tad recidīvisti varētu brivi griezt un žņaugt???
Antons
A
Skaidrs, ka ideja par nāvessodu jātur dienaskārtībā visu laiku. Tas nekas, ka nāvessoda aizliegums sarakstīts visādās konvencijās. Ir daudzas valstis Eiropā, kur sabiedrība šajā sakarā dumpojas. Beļģija ar saviem šausmīgajiem pedofīlu skandāliem ir tikai viens piemērs. Ir jau arī citi. Domāju, ka visu laiku šo prasību uzturot karstu - kaut kad jau tas mūris sagrūs arī Eiropas Savienībā. Nav izslēgts, ka paši pedofīli sevis piesegšanai tās nāvessoda aizlieguma normas ir izdomājuši.
Ieva
I
Protams, ka taisi referendumu vai netaisi, taču nāvessodu neatļaus. No otras puses pašreizējā situācija, kad izvarotājs, ja vien savu upuri nav zvēriski noslepkavojis (un vēlams lai to upuru būtu vairāki) dabū vien štrunta pāris gadus. Acīm redzot potences un "sportiskā" niknuma uzlabošanai. Tāpēc iesākumā derētu noskaidrot, kāda velna pēc šiem tik maz dod, un tad parūpēties, lai varētu dot vēl vairāk. Un tur referendums nav vajadzīgs.
v.
v
Ja nāvessodu piespriestu par ,piemēram, genocīdu pret tautu vai valsts izlaupīšanu superlielos apjomos Tautas partijā būtu pamatīgi cilvēku zaudējumi, kas finansētu reklāmas kampaņas?
Tante
T
Paldies Bērziņam un Segliņam par pilsonisko drosmi paust domas par nāvessoda atjaunošanu.Kriminālistikas eksperti ir pierādījuši ,ka no katriem desmit pedofīliem-maniakiem deviņi pēc soda izciešanas pastrādā atkārtotus noziegumus,jo dzimumdziņa ir tik spēcīga,ka cilvēks to nespēj kontrolēt.Nevēlos par savu nodokļu naudu uzturēt slepkavas-pedofīlus.
Igo
I
Un starp citu, mūža ieslodzītie nestrādā. Vismaz pirmos 15 gadus. Bet viņus ir jābaro, starp citu pēc Eiropas standartiem ar kotletēm u t.t. (vai daudzi pensionāri Latvijā to var atļauties?), jādzirda, jāgulda zem siltas segas un siltā kamerā. Domā tas neko nemaksā?
Igo
I
Palasi, meitiņ, manu komentāru un vienkārši padomā. Iedomājies sevi noslepkavotās meitas mātes vietā...
Igo
I
Pļāpas. Gribētu es jūs redzēt, ja kād maita izvarotu un pārgrieztu rīkli jūsu 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, pat 40 - gadus (nav svarīgi) vecai meitai. Kādu tad jūs dziesmu dziedātu...
suh
s
Ko saka ES? Seglins njirgajas par referendumiem
ASV prezidents
A
es pielauju referendumu par seglina navessodu
Viesulis
V
Tas varētu būt ļoti populārs referendums - īpaši, ja nāves sodis pienāksies slepkavām un valsts naudas zagļiem, kā arī korumpantiem. Tomēr jāpiekrīt, ka ES tas nenotiks...
Reņģēdāja
R
Vai tiešām Segliņš pats gribētu bendes amatu, ja par saviem izteicieniem ir atbildīgs, ar ko tos var pamatot? Labi būtu terēt naudiņu nevis referendumam, bet jaunām ,siltākām policistu formām - ausainēm, siltinātiem mēteļiem, utt.Uz mūžu ieslodzītais neizmaksā tik dārgi, cik deputāti un bez tam ir iespēja , ka cietumnieki ražo un visādā ziņā nepatērē tik daudz .

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


"Tiesības uz dzīvību ir pamattiesības, kas cilvēkiem piemīt dabiski – tās nevar piešķirt par labu uzvedību vai atņemt, ja cilvēks ir rīkojies slikti."

Tiesībsargs Romāns Apsītis

"Toreiz, kad 1999.gadā atcēla nāvessodu, tad jau arī teica — nupat uz ielas nevarēsim rādīties, slepkavos visus pēc kārtas. Bet vai tad tā notika? Nē."

Bijusī Valsts prezidenta kancelejas Apžēlošanas dienesta vadītāja Rita Aksenoka


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas