Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Sudrabas vadītā partija cer atgūt zaudēto

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ko piedāvā NSL?
K
Pat Dienvidāfrikā deviņpadsmit pārtikas produktiem tiek piemērota 0% PVN likme,t.sk.rupjmaizei,kukurūzas miltiem,kukurūzas putraimiem,kaltētai kukurūzai,rīsu miltiem,kaltētām pupām,lēcām,sardīnēm un sardinellām konservu kārbās,piena pulverim,piena produktu maisījuma pulverim (Dairy powder blend),rīsiem,dārzeņiem,augļiem,augu eļļai,pienam,rudzu miltiem,olām,ēdamiem pākšaugiem un pākšaugu kultūru stādiem.
Valdemārs
V
"Tauta nevar atļauties uzturēt Saeimu un deputātus,kas nav atbildīgi tās priekšā arī starpvēlēšanu periodā,sēžot tur desmitiem gadu,pat ne reizi neuzkāpjot tribīnē.Saeima nav stipendija populāriem komponistiem un sportistiem.Izeja ir mažoritārā sistēmā,sadalot Latviju 100 vienmandāta apgabalos,ar aptuveni 10 000 vēlētājiem katrā,kur kandidāts uzstājas,tiek ievēlēts,atbild vēlētāju priekšā un var tikt priekšlaikus atsaukts.Tas izskaudīs rīdzinieku kandidēšanu vairākos apgabalos vienlaikus,piespiedīs deputātus pastāvīgi centīgi strādāt savos apgabalos un Saeimā panākt to attīstības finansēšanu.Lai nodrošinātu politiķu paaudžu maiņu,deputāti jāievēl ne vairāk kā uz diviem termiņiem.Jāizveido vienots,ekonomiski pamatots valsts un pašvaldību amatpersonu darba algas tarifa likmju tīkls,likvidējot prēmēšanas sistēmu.Nekur neder,ka Rīgas domnieks var nopelnīt piecas un vairāk reizes vairāk pa ministru,bet valsts sekretārs vairāk par savu ministru vai pat Ministru prezidentu.Jābeidz arī valsts līdzekļu pārsūknēšana privātās kabatās un partiju kasēs par sēdēšanu valsts un pašvaldību uzņēmumu padomēs.Inflācijas apkarošanai un pircēju aplaupīšanas novēršanai jāievieš monopolu uzraudzības kontrole par cenu celšanas pamatotību produktu pārstrādē un tirdzniecībā un jāsamazina PVN pirmās nepieciešamības produktiem.Jāpāriet uz progresīvo nodokļu sistēmu.Jāapliek ar paaugstinātu nodokli visi spekulatīvie zemes un nekustamo īpašumu darījumi." Skat."Tautas varas atjaunošanai Latvijā jāmaina līdzšinējā valsts orientācija",Juris Bojārs,profesors,Dr.jur.,LZA akadēmiķis,Latvijas Avīze,2007.gada 27.novembris.
Sjao Pins>Dens
S
"Mums beidzot ir jāatsakās no partiju monopola kandidātu izvirzīšanā un jāpāriet uz mažoritāro vēlēšanu sistēmu. Lai arī vēlētāji sarakstā konkrētiem uzvārdiem var pielikt plusus vai mīnusus,viņi var balsot tikai par pašu partiju veidotu sarakstu.Partiju saraksti tiek aizpildīti galvenokārt ar pilnīgi nepazīstamiem cilvēkiem,par kuriem nevienam,izņemot varbūt nejaušam kandidāta paziņam,vai ģimenes loceklim,nekad ne prātā nenāktu balsot.Bet sarakstu stratēģiskajās vietās izvietotas preses un profesionālu tēlu veidotāju uzpūstas "lokomotīves"un jau minētie tautā populārie cilvēki: komponisti,aktieri,sportisti. Bez tam,5% pārvarējušās partijas (atkal viena barjera,kas ir pretrunā ar Satversmes 6.pantā uzsvērto proporcionalitāti) savā starpā sadala arī aiz barjeras palikušo partiju vietas.Līdz ar rto neviens vēlētājs nevar pateikt,kurš'konkrēti ir viņa ievēlētais pārstāvis,no kura viņš varētu prasīt atbildību vai vismaz sazināties.Lai arī kā deputāti nerīkotos,Satversmes 14.pants nosaka:"Vēlētāji nevar atsaukt atsevišķus Saeimas locekļus." Ievēlēt deputātus ir neparasti viegli,bet atsaukt praktiski neiespējami.Tātad,vēl viena asimetrija,kas pretrunā ar demokrātijas garu un atbildības principu." Skat."Jānis Streičs:Ja nereformēsim vēlēšanu sistēmu,Latvija kļūs banānu republika",Izklaide TV,2011.gada 21.jūnijs,9:26 www.diena.lv/kultura/kino/janis-streics-ja nereformesim-velesanu-sistemu-latvija-klus-bananu-republika. Tādēļ Latvijai ir jāpāriet uz mažoritāro vēlēšanu sistēmu,tāpat kā to ir izdarījušas Francija,Itālija,Spānija,Slovēnija,Lielbritānija,ASV,Kanāda,Austrālija,Etiopija,Indija,Jaunzēlande,Kirgizstāna,Beliza,Gajāna,Pakistāna,Bangladeša,Malaizija,Ukraina,Dienvidāfrikas Republika,Mali,Togo,Čada,Gabona,Mauritānija,Ēģipte,Kuba,Haiti,Irāna,Kiribati,Komoras,Baltkrievija,Moldova,Tadžikistāna,Uzbekistāna,Monako un 12 Karību jūras salu valstis.
Vēl viss nav pagalam
V
Kopā ar KPV izdosies!
GoodMan&ParexK&K
G
Boļševiku čekist&komsomoļci un to pietuvinātie zeltīti sudrabainie tovārišči Latvijā nekad nebūs zaudētēji, jo perfekti apdebilizētie Bauri ar smagi aptaurētajiem Homo Sovetikusiem apdirsušies vienmēr balsos par komūnistiem, kangarpatriotiem, naclopiem un svoločiem. Diblomasai pēc programmas tizli jāgudrējas līdz pat debīlismam, tsk. komentvidē. Tiesi to viņa, ietekmējotie no šādām kaku infām , nu jau kā 24 g. arī aktīvi dara.
LI
L
Kas tie par nenormāliem cilvēkiem tajā"no sirds kremlim"? Kā var būt tik ļoti savu valsti un tautu nīstoši cilvēki?
a
a
Priekšniece varētu atgriezties Ķekavas putnufabrikā un politiskajā telpā būtu mazāk trokšņa.
Juhans
J
Teka teka nepārnāca Sauacu saucu nesasauc'
9. maija psihologiskaa terorisma ak
9
https://www.youtube.com/watch?v=OgnjfUqKQHA
  • 3
  • 0
interecanti
i
Pēdējā laikā uzņemti 100 jauni biedri... Gluži kā pavasara iesaukums komjaunatnē!
Vārds
V
Vai viņus savās rindās No sirds Lielkrievijai uzņēma Pļavnieku dzīvoklītī?
  • 10
  • 0
Nekūtris
N
Toties Ringolds Balodis daudz ko var, pat runāt uzbudinātā falsetā ar īslaicīgiem spiedzieniem plašā oktāvu amplitūdā.
Daina
D
Man liekas, ka Sudrabas partijai, tāpat arī Kaimiņa KPV nekas nākošajās vēlēšanās nespīd. Vēlētājiem ir apnikušies šie mūžīgie glābēji
kaiminsh un sudraba ir krievijas sp
k
ddd
  • 5
  • 2
Dr.xy
D
Vai sis radijums ar seksuali norupejusas vistas skatienu, vel joprojam savas partijas saietus organize Plavnieku ,kada okupanta vienistabu ,dzivokli ?
>Dr.xy
&
Tas nav dzīvoklis, bet pagrīde konspirācijas jačeikai.
  • 8
  • 0
Dens
D
Tie mūžīgie staigātāji no partijas uz partiju, beigās tāpat paliek pie sasistas siles, jo nevienam vairs nav vajadzīgi. Par Balodi runājot, iespējams, ka viņš taisās ''aizlidot" uz Kaimiņa partiju. Vispār partijas Latvijā sevi ir izsmēlušas, un vairs nevirza valsti un priekšu, ir jāmaina vēlēšanu sistēma, un bez partiju kandidātiem ir jāļauj kandidēt arī atsevišķiem kandidātiem, līdzīgi kā Lietuvā...
Op-ca-cā
O
Lūgtum nejaukt noziedzīgos politkrimināla grupējumus ar partijām. Un tur kur izsmels tur pamainot nosaukumus, parotējot uzvārdos vai iekļaujot jaunus, arī atkal brangai iesmels. Kā ne kā mietpilsoņu stulbība pie vēlēšanu urnām ir neizsmeļama.
  • 1
  • 0
Pārdomas
P
NSL partijai nevajag tik nepārprotami vērsties PRET Okupācijas muzeju, tad vēl varētu noticēt, ka neesat maskavijas servīli roklaižas
  • 4
  • 0
kaa krievijas teroristu tikls funkc
k
izmantojot demokratiju un varda brivibu,koordineti izplata informaciju,kas versta uz masu nemieriem,valsts graushanu,to visu saucot par "vestuli" Obamam..?
  • 4
  • 0
ushakova zekjubikses
u
buss atkal gjiibiens
  • 8
  • 2
elles katli
e
shitie vieplji driz vaariisies elles katlos,,jo saksies krievijas teroristu tikla kaujinieku izkjershana un tiesashana?
  • 4
  • 2

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas