Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Tuvākajās dienās vairākās upēs sagaidāms pavasara palu maksimālais līmenis

Piektdien un sestdien gaidāms palu maksimālais līmenis Daugavā Vaikuļānu  -  Jēkabpils posmā, Aiviekstes augštecē un Gaujas lejtecē, portālu Diena.lv informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Citās upēs tuvākajās dienās pārsvarā turpināsies ūdens līmeņu pazemināšanās, un Dubna pie Sīļiem un Gauja pie Velēnas atgriezīsies savās gultnēs.

Piektdien Daugavas augštecē pie Veļižas  turpinās reta ledus iešana. Aizvadītajā diennaktī posmā no Suražas līdz Daugavpilij ūdens līmeņi pazeminājās par 1līdz 12 cm, savukārt no Vaikuļāniem līdz Jēkabpilij turpinājās līmeņu celšanās ar intensitāti 2-5 cm diennaktī.  Arī Gaujā  Velēnas - Valmieras posmā  līmenis diennaktī pazeminājās par 12-14 cm, bet Siguldas-Carnikavas posmā paaugstinājās par 5 līdz13 cm. 

Neliela līmeņu celšanās par 2 līdz 8 cm diennaktī vēl turpinājās Aiviekstes un Salacas augštecēs. Pārējās upēs ūdens līmeņi pazeminājās ar intensitāti Sedā, Misā, Aiviekstes un Salacas lejtecēs, Amatā, Mūsā 2 līdz 6 cm,  Rēzeknē un Dubnā 14 līdz18 cm, Ogrē 8 līdz 13, Lielajā Juglā 28 cm, Mēmelē un Lielupē 15 līdz 25 cm, Ventā, Abavā un Bārtā 12 līdz 18 cm diennaktī.

Speciālisti konstatēja, ka applūdušas ir Daugavas palienes Daugavpils - Līvānu posmā, Dubnas lejtecē,  Aiviekstes, Lielās Juglas, kā arī Gaujas palienes pie Valmieras un Carnikavas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas