Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Urbanovičs aicina attiecībās ar ES "kačāt pravas"

Apvienības "Saskaņas centrs" (SC) Saeimas frakcijas vadītājs un premjera amata kandidāts Jānis Urbanovičs aicina attiecībās ar Eiropas Savienību (ES) sākt "kačāt pravas" un panākt godīgāku attieksmi pret mazajām ES dalībvalstīm.

Intervijā laikrakstam "Bizness&Baltija" politiķis norāda, ka līdzšinējo valdību darbības rezultātā, aizņemoties līdzekļus no starptautiskajiem investoriem, Latvija faktiski ir zaudējusi savu suverenitāti. Iespējams, pienācis laiks īstenot "sprādzienveida politiku" attiecībās ar ES saistībā ar regulējumu, kas Latvijai uzspiests.

Kā skaidro SC politiķis, mazās ES dalībvalstis, kuras acīmredzami nebija gatavas dalībai ES un nebūs gatavas dalībai eirozonā, varētu vienoties un koordinēti sākt skaļāk runāt ar tā saucamajiem sponsoriem - vāciešiem un francūžiem.

"Atsevišķi mūsu balsis nesadzirdēs. Bet, ja apvienotos vairākas valstis un, draudot ar izstāšanos no ES, sāktu "kačāt savas pravas", varētu sasniegt rezultātu," uzskata SC premjera amata kandidāts.

"Iedomājaties, ka es esmu premjerministrs. Es brauktu pie eiropiešiem, pirms tam veicot ekspertīzi par tiem nosacījumiem, ar kuriem sasēja mūsu rokas un kājas. Un teiktu: "Jūs vēlaties, lai pie mums būtu tuksnesis? Jūs esiet mūsu draugi?" Nedomāju, ka viņi uzdrošinātos pateikt, ka ir mūsu ienaidnieki. Ja jau tā, tad es viņiem teiktu: "Klausieties, jūs izpumpējāt no mums 300 000 cilvēku [aizbraukušie strādāt uz citām valstīm], mēs tagad sponsorējam britu un īru ekonomiku. Bet mēs arī savās mājās vēlamies dzīvot. Neliedziet to mums. Un tāpēc mēs gribam to, to un to." Viņi teiks, ka to nevar. Nu, ja tā, tad mēs ejam prom. Un pēc mūsu aiziešana ES sabruks," savu sarunu stratēģiju ar ES vadību apraksta Urbanovičs.

Atbildot uz jautājumu, vai dārgāk nesanāks atmaksāt ES ieguldītos līdzekļus, SC premjera amata kandidāts aicina apdomāt, cik izmaksā viena cilvēka izaudzināšana, izārstēšana un izglītošana. Tad šī summa jāsareizina ar emigrantu skaitu - 300 000 -, un tad kļūs skaidrs, kurš kuram ir parādā.

"ES mums ir sniegusi galveno mācību un iemācījusi egoismu - katrs rūpējas par sevi. Un ar viņiem jārunā viņu egoistiskajā valodā. Ja kaut kas mums ir slikti, mēs to nepildām. Daudzi tā arī rīkojas - čehi, slovāki, poļi, spāņi ar itāliešiem. Nepārņem visas direktīvas," skaidro politiķis, norādot, ka ES piemērotie sodi var būt izdevīgāki nekā nekavējoša normu pārņemšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas