Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Urbanovičs paliks politikā arī tad, ja būs jāatzīst fiasko

Apvienības Saskaņas centrs (SC) viens no līderiem Jānis Urbanovičs nepametīs politiku arī gadījumā, ja viņam būs jāatzīst savas politikas fiasko, kas SC tomēr nav ļāvis iekļauties valdošajā koalīcijā.

Urbanovičs sacīja, ka ir gatavs atzīt savas politikas fiasko pēc jaunās valdības izveidošanas bez SC, taču politiku pamest viņš negrasās.

"Kad atzīšu, nesagaidiet no manis, ka es nepalikšu politikā, vienkārši neturpināšu stāstīt par dialoga priekšrocībām, to gan," norādīja Urbanovičs.

SC bija iesaistījies nākamās valdības veidošanas sarunās, taču pirmdienas vakarā kļuva zināms, ka Zatlera Reformu partija (ZRP) un Vienotība par trešo koalīcijas partneri izvēlējusies Nacionālo apvienību. Īsi pirms Saeimas ārkārtas vēlēšanām SC līderis Nils Ušakovs atzina Latvijas okupācijas faktu, uzstājoties angļu valodā diplomātu pasākumā. SC sarunās ar partneriem panāca kompromisu arī pensiju indeksācijas jautājumā, eiro ieviešanas termiņā un budžeta deficīta apmērā, vēloties iekļauties valdībā.

"Es ne mirkli nenožēloju pieeju par jebkuru jautājumu meklēt kompromisu. Mēs bijām godīgi savā pozīcijā. Uzskatu, ka jauns sākums un kopdarbs ir iespējams, tikai politiķiem sadarbojoties, nevis meklējot kašķi, pirmkārt, tas attiecas uz sabiedrības vienošanu. Kā metode labākā ir kopdarbs un dialogs. Tā nebūs ne mana, ne "Saskaņas centra" nelaime, bet Latvijas, ka dialogs tika noraidīts," uzskata politiķis.

"Ko es darīšu, būs atkarīgs no tā, ko teiks mani vēlētāji. Ja izveidosies šī no integrācijas prom vērstā koalīcija, tad, protams, es izdarīšu to, ko solīju – atzīšu, ka Latvijā, bet ne Saskaņas centra vai manas vainas dēļ nav pārējiem politiķiem pieņemama dialoga politika. Es atzīšu šāda dialoga un kopdarba ideoloģijas fiasko," uzsvēra Urbanovičs.

Iepriekš portāla Ir.lv publicētajā intervijā ar Urbanoviču, kuru apvienība virzīja arī premjera amatam un kurš piedalījās sarunās par jaunās valdības sastāvu, politiķis sacīja, ka viņam būs jāatzīst savas politikas fiasko, ja SC netiks koalīcijā. No viņa atbildes izrietēja, ka šāda iznākuma gadījumā viņš izvērtēs turpmāko darbību politikā.

"Esmu gana paškritisks cilvēks, bet mēs, manuprāt, darām vairāk, lai vienotu sabiedrību, nekā to šķeltu. Man tā liekas. Ja eventuālie politiskie partneri izvēlēsies citu dzīves modeli, līdz ar to arī koalīcijas modeli, tad man būs jānāk priekšā saviem vēlētājiem un jāsaka – ziniet, esmu naivs fantazētājs. Iespējams, esmu kaut kur kļūdījies, bijis neapdomīgs savos izteicienos, bet man ir jāatzīst, ka mūsu dialoga politika ir cietusi fiasko. Visticamāk, šajā brīdī man ir jāiet prom no politikas. Tas attiecas uz mani," iepriekš izteicās Urbanovičs.

Latvijas Universitātes Sociālo un politisko pētījumu institūta direktors Nils Muižnieks otrdien pieļāva, ka SC līderu loma varētu vājināties pēc neveiksmīgajām sarunām par iekļaušanos jaunajā valdībā.

Viņaprāt, atstājot SC ārpus valdošās koalīcijas, ir palaista garām iespēja, kas tik drīz atkal nenāks. Evolūcija vēstures jautājumos esot bijusi strauja, kas izraisīja neizpratni SC vēlētājos, kā arī izskanēja diezgan asa atsevišķu Krievijas mediju kritika.

"Spriedze Saskaņas centra iekšienē varētu vājināt pozīcijas tiem, kas teica, ka varam iet uz sarunām, ka varam iet šo ceļu un iziet uz kompromisiem. Nila Ušakova un Jāņa Urbanoviča kunga pozīcijas ir stipri novājinātas, tas liek uzdot jautājumu, kas tad notiks tālāk un kādi spēki ņems virsroku," norādīja Muižnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas