Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Valdis un Valdis, Valdis un Benedikts

Nedēļas nogalē ieplānotajā Pilsoniskās savienības (PS) pilnsapulcē, visticamāk, tradicionāli daudz uzmanības tiks veltīts attiecībām ar partneriem Vienotībā. PS biedru rindās dzirdētais viedoklis, ka savienībai Vienotībā atvēlēta nepietiekama ietekme, šķiet dīvains, ja ņem vērā, ka PS rokās ir ietekmīgie ārlietu un finanšu ministru portfeļi.

Līdz ar to neapmierinātās balsis PS iekšpusē mudina domāt, ka patiesais cēlonis šim diskomfortam ir vienotības trūkums pašā PS (klani, t. s. lietussargu grupa) un sarūgtinājums par partijas līdera Kristovska sniegumu. Ņemot vērā, ka līdz pašvaldību vēlēšanām, uz kurām _Vienotībai_ jāiet nevis kā apvienībai, bet partijai, ir vēl laiks, kašķi apvienības iekšpusē uztverami bez dramatizēšanas. Šķiet, apvienības biedriem varētu rekomendēt atcerēties, ka ikvienā lielā partijā - vai tā būtu amerikāņu demokrāti vai britu konservatīvie, vai pat vāciešu zaļie - nekad nav pilnīgas vienprātības un savstarpējas mīlestības. Tāpēc utopiskam pēc definīcijas mērķim - «nolīdzināt viedokļu atšķirības» - nevajadzētu kavēt partijas veidošanas procesu.

Spēkā esošais Būvniecības likums tapis 1995. gadā, un lieki skaidrot, ka kopš tā laika situācija nozarē būtiski mainījusies. Var tikai pabrīnīties, ka nozare spējusi strādāt ar likumu, kas tapis pirms pievienošanās ES likumu korpusam, strādāt ar likumu, kura normas nereti ir pretrunā 2004. gadā pieņemtajam Administratīvā procesa likumam.

Jaunais likums, kas nu beidzot nonācis līdz Ministru kabineta komitejai (11.04.), tapis smagi - mēģinot salāgot dažādu nozares profesionālo grupu, lielo un ne tik lielo spēlētāju nereti pretējās intereses. Droši vien arī šis likuma variants kādas no šīm interesēm aizskar, tomēr kopumā tas vērtējams atzinīgi.

Ņemot vērā nestabilitāti pasaules naftas tirgos (gan piegāžu, gan cenu aspektā), valstu naftas produktu rezerves ir būtisks stabilizējošs faktors. Latvijā ar rezervju veidošanu dažādu iemeslu dēļ nav veicies gludi, attiecīgi jācer, ka Ekonomikas ministrijas sagatavotā dokumentu pakete (valdībā 12.04.) situāciju mainīs uz labo pusi.

Juristu dienas - ietekmīgajai profesionālajai grupai, šķiet, būs gana daudz apspriežamu tēmu (vēlams - ne kuluāros) par notiekošo tiesu sistēmā un tiesībsargājošās institūcijās vispār.

Atceroties dažu politiķu un politikas vērotāju ironiskās piezīmes par Zatlera nesenās vizītes ASV jēgu, var sagaidīt pastiprinātu šķelmīgu interesi par mūsu Valsts prezidenta gaitām šonedēļ Vatikānā un šīs oficiālās vizītes neizmērāmo labumu daudzcietušajai Māras zemei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas