Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Zatlers priekšvēlēšanu debatēs ar oligarhu partijām piedalīšoties

Eksprezidents Valdis Zatlers un viņa jaundibināmās partijas cilvēki piedalīsies priekšvēlēšanu debatēs arī gadījumos, ja tajās piedalīsies oligarhu partiju pārstāvji, teica Zatlera komandas pārstāve Daiga Holma.

Zatlers uzskata, ka debates nav tas pats, kas sarunas, kurās oligarhi nosaka mediju darba kārtību.

"Regulārajās priekšvēlēšanu debatēs Zatlera Reformu partijas cilvēki, deputātu un ministru amatu kandidāti piedalīsies. Tās diezin vai var uzskatīt par "sarunām vai sadarbību" ar oligarhiem. Sarunu noraidīšana ir nepakļaušanās jebkādai oligarhu diktētajai mediju darba kārtībai," Zatlera viedokli pauda Holma.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas līderis Augusts Brigmanis Zatlera atteikšanos runāt ar Aivaru Lembergu uzskata par bērnišķību.

"Mani ne ar ko vairs nevar pārsteigt. Ir cilvēki, kas man četrus gadus nav devuši roku, bet pēc tam spieduši un slavējuši. Ja kāds nerunās, tā ir bērnišķība," viņš sacīja.

Zatlera atteikšanās nerunāt ar Lembergu nemainīs ZZS viedokli par Lembergu kā ZZS premjera amata kandidātu.

"Kāda argumentācija, tāpēc ka Zatlers kaut ko ir pateicis? Četru gadu laikā nevienu pušplēstu vārdu Zatlers nav teicis, ka Lembergs ir slikts, bet esmu pie prezidenta bijis n-tās reizes," norādīja Brigmanis. "Man Zatlera izteikums neliks mainīt neko," viņš uzsvēra.

Jau ziņots, ka eksprezidents Zatlers, kurš sestdien dibinās Zatlera Reformu partiju un startēs gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās, paziņojis, ka priekšvēlēšanu laikā nerunās ar Lembergu, Andri Šķēli un Aināru Šleseru. Par to vēstīja laikraksts "Diena", kurš eksprezidentu aicināja uz dueli ar Lembergu. Eksperti vērtēja, ka lēmums nepiedalīties diskusijās nav pareizs.

"Līdz ar rīkojuma Nr.2 izsludināšanu [par Saeimas atlaišanas ierosināšanu] esmu pieņēmis lēmumu, ko arīdzan vienbalsīgi atbalsta mana komanda un līdzgaitnieki, ka neiesaistīšos nekāda veida sarunās vai sadarbībā ar Aivaru Lembergu, Aināru Šleseru vai Andri Šķēli un viņiem pietuvinātām personām. Šis lēmums attiecas kā uz priekšvēlēšanu periodu, tā arī uz laiku pēc vēlēšanām," atteikumu pamatoja Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas