Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Zatlers savai partijai ziedo 1500 latu, citi partiju līderi – pieticīgāki

Eksprezidents Valdis Zatlers savai nesen dibinātajai partijai ziedojis pusotru tūkstoti latu, bet citu politisko spēku līderi nav ziedojuši vispār vai summas ir mazākas, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) dati par ziedojumiem partijām šogad.

Eksprezidents augusta beigās Zatlera Reformu partijai (ZRP) pārskaitījis 1500 latu. Savukārt ZRP premjera amata kandidāts Edmunds Sprūdžs partijai ziedojis 500 latu.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderu ziedojumi ir lielāki – gan ZZS valdes priekšsēdētājs Raimonds Vējonis, gan ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis augustā katrs ziedojuši pa trim tūkstošiem latu.

Nacionālās apvienības Visu Latvijai!–Tēvzemei un Brīvībai/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš augustā šķīries no 800 latiem, kurus ziedojis apvienībai priekšvēlēšanu tēriņiem, savukārt Raivis Dzintars pārskaitījis partijas kasē 500 latu.

Savukārt Vienotības līderi – Solvita Āboltiņa, Aigars Štokenbergs, Ģirts Valdis Kristovskis – šogad partiju kasēs nav ieskaitījuši ne santīma, liecina KNAB datubāzē pieejamā informācija par ziedojumiem politiskajām partijām šogad.

Saskaņā ar likumu ziedojuma kopējais apmērs vienai politiskajai organizācijai gada laikā nedrīkst pārsniegt 100 minimālās mēnešalgas.

Saeimas ārkārtas vēlēšanas gaidāmas 17.septembrī, un līdz tām atlikušas aptuveni divas nedēļas. Maksimālā summa, ko politiskie spēki var tērēt ārkārtas vēlēšanās, ir 282 559 lati.

KNAB ziņu informēja, ka 20 dienu pirms aģitācijas aizlieguma ZZS ir iztērējusi 63% no likumā atļautās summas, bet Šlesera Reformu partija LPP/LC un apvienība Saskaņas centrs – aptuveni 50% no likumā noteikto pieļaujamo izdevumu apmēra visu veidu reklāmas izvietošanai, pasta pakalpojumiem, labdarības pasākumu finansēšanai un sponsorēšanai.

Piecas partijas un politisko partiju apvienības ir iztērējušas mazāk par 40% no pieļaujamajiem finanšu resursiem, savukārt vēl piecas partijas aģitācijas pasākumiem naudu vēl nav tērējušas, liecina KNAB dati.

Jau vēstīts, ka pēc aģentūras BNS pasūtījuma veiktā Latvijas faktu aptauja liecina, ka augustā politisko spēku reitingu līderi joprojām ir Saskaņas centrs un ZRP. Piecu procentu barjeru pārvarētu vēl Vienotība, Nacionālā apvienība un ZZS.

Pārējiem politiskajiem spēkiem ir mazāk nekā 2% vēlētāju atbalsts.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas