Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Zemnieki: sniega izvešanu no Rīgas varētu sākt naktī uz sestdienu

Zemnieki varētu sākt izvest sniegu no Rīgas naktī uz sestdienu, ja vien Zemnieku saeimai izdosies vienoties ar pilsētas pašvaldību par samaksu. Jau tagad _Zemnieku saeimas _priekšsēdētājs Juris Lazdiņš ir pārliecināts, ka sniegu izvest ir reāli. Šobrīd viņš iepazīstas ar situāciju Rīgā, lai varētu aplēst, cik cilvēku un cik tehnikas iesaistīt.

Paredzams, ka būs vajadzīgi teleskopiskie frontālie iekrāvēji un izvešanas tehnika – traktori ar piekabi vai smagās mašīnas. J. Lazdiņš pastāstīja, ka lauksaimnieki neprasīs vairāk naudas, nekā šis pakalpojums maksā vidēji tirgū. Piemēram, iekrāvēja darbs maksā apmēram 30 līdz 40 latus stundā. Savukārt sniega izvešanas mašīna 18 – 20 latus stundā. Tehniku piegādās ne tikai lauksaimnieki, bet arī citu nozaru, piemēram, celtniecības uzņēmumi. “Tas būs normāls darījums. Par velti nestrādāsim. Pašlaik esmu Rīgā un tiekos ar atbildīgajiem cilvēkiem, kas iepazīstina, kas jādara un kā. Pilsētai ir astoņas vietas, uz kurieni izved sniegu. Mēs, visticamāk, vedīsim uz Getliņu izgāztuvi,” stāsta zemnieku pārstāvis. Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova preses sekretāre Anna Kononova konkrētu summu, cik dome gatava atvēlēt sniega izvešanas darījumam ar _Zemnieku saeimu_, nenosauc. “Jau šobrīd sniega izvešanai atvēlētā nauda ir pārtērēta. Kopumā gadā ielu tīrīšanai bija paredzēti 2,7 miljoni latu. Mums būs tieši tik naudas, cik šim nolūkam nepieciešams. Pieņemsim grozījumus budžetā. Tagad izmaksas jums neviens nepateiks, jo nav zināms, vai snigs arī turpmāk,” tā pašvaldības pārstāve.Jau vēstījām, ka RD vērsusies pie _Zemnieku saeimas _ar lūgumu palīdzēt izvest sniegu no pilsētas un zemnieki piekrita. Taču pašlaik notiek sarunas, kā šo darījumu juridiski noformēt, cik tas varētu maksāt un cik tehnikas iesaistīt. Visticamā, ka dome slēgs līgumu ar kādu zemnieku saimniecību, jo pati _Zemnieku saeima_ ir tikai nevalstiska organizācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas