Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

ZZS budžeta izdevumiem papildus vēlas vairāk nekā 150 miljonus latu

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija iesniegusi savus priekšlikumus 2012.gada valsts budžetā un to pavadošajos likumos, aicinot dažādiem mērķiem piešķirt papildus vairāk nekā 150 miljonus latu, aģentūra LETA uzzināja ZZS frakcijā.

Visvairāk - 50 miljonus latu - ZZS rosina papildus piešķirt veselības aprūpei, lai nodrošinātu finansējumu 2011.gada faktisko izdevumu līmenī, tajā skaitā lokālajām neatliekamās palīdzības slimnīcām, valsts atbalstam neauglības ārstēšanai, zāļu iegādes izdevumu kompensēšanai iedzīvotājiem.

46 miljonus latus ZZS iesaka piešķirt mērķdotācijai pašvaldībām pedagogu darba samaksai pirmsskolas izglītības iestādēs.

ZZS arī rosina piešķirt 30 miljonus latu subsīdijām lauksaimniecībai un lauku attīstībai. Šie līdzekļi būtu nepieciešami, lai nodrošinātu finansējumu zemes kreditēšanas programmas ieviešanai ar mērķi sniegt iespēju Latvijas lauksaimniecības produktu primārajiem ražotājiem jau 2012.gadā saņemt ilgtermiņa aizdevumu ar termiņu līdz 20 gadiem ar pazeminātu procentu gada likmi lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei lauksaimniecības produktu ražošanai.

Savukārt lai nodrošinātu valdības sagatavotā 2012.gada budžeta atbilstību Zinātniskās darbības likumam un nodrošinātu inovatīvas un zinātņietilpīgas ražošanas attīstību Latvijā, ZZS iesaka piešķirt zinātnei papildus 21,66 miljonus latu.

Ģimenes valsts pabalsta reformai no nākamā gada 1.jūlija ZZS rosina piešķirt 8,1 miljonu latu, lai ģimenēm ar vienu un diviem bērniem būtu desmit lati par bērnu, bet visām pārējām - 15 lati par bērnu.

ZZS arī uzskata, ka nepieciešama gandrīz pusmiljonu latu liela dotācija Dziesmu un deju svētku programmas sagatavošanai un īstenošanai. Finansējums esot nepieciešams, lai nekavējoties sāktu gatavošanos Dziesmu un deju svētkiem - režijai, scenogrāfijai, materiālu sagatavošanai kolektīviem, zonālo skatu organizēšanai. Tāpat esot nepieciešama gandrīz pusmiljonu latu liela dotācija kolektīvu vadītājiem, jo ir pats pēdējais brīdis, lai 2013.gada Dziesmu un deju svētkus būtu iespējams sagatavot kvalitatīvi, lai kolektīvi varētu regulāri strādāt pie apstiprinātā repertuāra.

Liepājas Olimpiskā centra Liepājas Vieglatlētikas manēžas būvniecībai periodā no 2012.-2013.gadam ZZS lūdz piešķirt 3,4 miljonus latu, bet valsts mērķdotācijai mākslas un mūzikas skolām pedagogu algām - 1,6 miljonus latu. ZS rosina piešķirt pa 650 000 latu Latvijas Televīzijai un Latvijas Neatkarīgajai televīzijai.

Latvijas Nacionālo karavīru biedrībai ZZS rosina piešķirt 10 000 latu, Latvijas politiski represēto biedrībai - 5000 latu, Valsts vides dienestam - 140 000 latu un Vides pārraudzības valsts birojam - 40 000 latu.

ZZS arī iesniegusi priekšlikumus grozījumiem vairākos likumprojektos.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija 2012.gada valsts budžeta projektam kopumā saņēmusi vairāk nekā 200 priekšlikumus, aģentūrai LETA pastāstīja komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (V).

Visvairāk priekšlikumu - 48 - saņemts paredzētajiem grozījumiem Administratīvo pārkāpumu kodeksā, vairāk nekā 30 priekšlikumu iesniegts grozījumiem likumā par nekustamā īpašuma nodokli un 30 priekšlikumi arī pašam budžeta projektam.

Iespēju iesniegt priekšlikumus izmantojušas visas Saeimas frakcijas, arī komisijas, individuāli deputāti un vairākas ministrijas.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli 2012.gada valsts budžeta projektam iesniegtos priekšlikumus atbildīgā Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija nosūtījusi atzinuma sniegšanai Ministru kabinetam, kas tos plāno izvērtēt šodien.

Lai iepazītos ar valdības atzinumiem, izskatītu iesniegtos priekšlikumus un nākamā gada valsts budžeta projektu sagatavotu izskatīšanai Saeimas sēdē galīgajā lasījumā, 13.decembrī un 14. decembrī notiks Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdes.

Plānots, ka galīgajā lasījumā par valsts budžetu 2012.gadam un grozījumiem 29 likumos, kas saistīti ar budžetu, Saeima lems 15.decembrī.

Kā ziņots, Saeima ceturtdien konceptuāli pirmajā lasījumā atbalstīja valdības sagatavoto nākamā gada budžetu un to pavadošos likumprojektus.

Valdība bija budžeta paketē iekļāvusi 31 likumprojektu, taču deputāti nolēma izņemt no kopējās dokumentu paketes grozījumus Invaliditātes likumā, kur bija paredzēts vairākus pasākumus atlikt uz vēlāku laiku, un grozījumus Autopārvadājumu likumā, kas paredzēja ierobežot neregulāros pasažieru pārvadājumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas