Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

ZZS: Lai Dombrovskis nebrauc atpakaļ no Lietuvas, kamēr nav panākta vienošanās par Krājbankas glābšanu

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) valde ar Latvijas Zaļās partijas (LZP) atbalstu pieprasa premjeram Valdim Dombrovskim (Vienotība) panākt, lai Lietuvas valdība dzēš iztrūkumu AS_ Latvijas Krājbanka _pamatkapitālā, un nebrauc atpakaļ, kamēr šāda vienošanās nav panākta, portālam Diena.lv uzsvēra ZZS.

ZZS aicina premjeru būt nelokāmam un panākt, ka Lietuvas valdība iestājas par Snoras bankas glābšanu un tās meitasuzņēmuma Latvijas Krājbanka pamatkapitālā ieguldītu nepieciešamos aptuveni 100 miljonus latu, līdzīgi kā savulaik Latvija to izdarīja izglābjot no bankrota Lietuvas tirgū strādājošo Parex bankas meitasbanku AB Parex bankas. ZZS uzskata, ka tas būtu ne tikai taisnīgi un solidāri, ja kaimiņi Latvijai tagad izrādītu līdzīgu žestu, bet tas arī stiprinātu abu valstu ekonomisko stabilitāti un savstarpējās diplomātiskās attiecības.

Ceturtdien ZZS uzaicinājumam uz sarunām atsaucās FKTK vadība. Tomēr, noklausoties FKTK vadītājas Irēnas Krūmanes sniegto informāciju par atbildīgās finanšu tirgus uzraudzības komisijas darbu saistībā ar situāciju Krājbankā, ZZS vērš valdības uzmanību uz nopietniem apstākļiem, kas FKTK piedāvātā risinājuma gadījumā joprojām neatrisina finanšu pakalpojuma jautājumu, jo īpaši 200 000 klientu Latvijas laukos.

Atslēdzot Latvijas Krājbankas bankomātus no kopējās finanšu norēķinu sistēmas, bez iespējas izņemt skaidru naudu paliek liela daļa cilvēku, kas dzīvo tādās administratīvajās teritorijās, kur vairāku desmitu kilometru attālumā kā vienīgais pieejamais ir tieši Krājbankas bankomāts. Turklāt, esot arī citas bankas klientam, nav iespējams izņemt naudu Krājbankas bankomātos, norādīja ZZS. "Šādās teritorijās bez iztikas līdzekļiem vai iespējas tos pielietot paliek pilnīgi visi iedzīvotāji! Jo jāpiemin fakts, ka arī tirdzniecības iestādēs, kuras bezskaidras naudas norēķiniem izmanto Krājbankas maksājumu karšu termināļus, norēķināties ar jebkuras citas bankas izdotām maksājuma kartēm nav iespējams," skaidroja ZZS.

"Skaidru naudu izņemt nevar, samaksāt ar karti arī nevar! Tuvojas mēneša beigas, algas dienas un uzņēmumi saskarsies ar darbinieku vēlmi saņemt savu nopelnīto algu skaidrā naudā, lai vismaz kaut kā spētu savilkt galus kopā. Tas ne tikai veicinās aplokšņu algu iespējamības palielināšanos, bet ir arī gards kumoss zagļiem, nemaz nerunājot par milzu garajām rindām pie Krājbankas bankomātiem, kur kabatas zagļi ļoti labi var noskatīt savus nākamos upurus," uzsvēra ZZS pārstāvji.

Attiecībā uz pašvaldību iespēju sniegt atbalstu lauku iedzīvotājiem, kuriem radušās problēmas ar piekļuvi finanšu līdzekļiem, kas iesaldēti Krājbankā, ZZS aicina finanšu ministru Andri Vilku (Vienotība) nekavējoties risināt jautājumu par bezprocentu aizdevumu tām pašvaldībām, kuras būtu gatavas ņemt ārkārtas aizņēmumus Valsts kasē Krājbankas radīto problēmu risināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas