Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 9. jūlijs
Asna, Asne, Zaiga

ZZS tiksies ar Valsts prezidentu par iespējamā referendumu ierosināšanu

Trešdien, 1.augustā, Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) politiķi tiksies ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, lai vēlreiz pārrunātu ZZS frakcijas deputātu iniciētās parakstu vākšanas nepieciešamību un progresu, kā arī saņemtu atbildi no Valsts prezidenta Konstitucionālo tiesību komisijas par Satversmes negrozāmo pantu noteikšanu, portālu Diena.lv informēja ZZS pārstāve Ilona Jurševska.

ZZS norāda, ka pusotras dienas laikā ir izdevies savākt  37 deputātu parakstus nepieciešamo 34 vietā.  Neskatoties uz pietiekamo parakstu daudzumu, ZZS aicina parakstīties arī pārējos 11. Saeimas deputātus, kuriem ir svarīgi valsts demokrātijas pamatprincipi un tautas tiesības piedalīties valsts pārvadē.

Ar šo parakstu vākšanu ZZS aicina prezidentu nepagriezt muguru tautas interesēm, jo plānotie likuma grozījumi paredz, ka iedzīvotājiem būs praktiski liegtas iespējas ietekmēt Saeimas darbu  svarīgu lēmumu pieņemšanā.

"Jāizmanto visas iespējas novērst likuma grozījumus, citādi nonāksim līdz Saeimas visatļautībai. Tādus svarīgus  lēmumus, kas saistīti ar  Latvijas dalību eirozonā un valsts kapitālsabiedrību  privatizēšanu, turpmāk pieņems tikai politiķi. Viedokli tautai neprasīs, un tā vairs nebūs spējīga nopietni iebilst," norādīja ZZS pārstāve Dana Reizniece - Ozola.

Jau ziņots, ka šī gada 17.janvārī ZZS frakcijas deputāti iesniedza grozījumus Latvijas Republikas Satversmē, kas paredz situāciju, kad tautas nobalsošanai jau pašos pamatos nevar nodot Satversmes grozījumu vai likumu projektu, kas nav pieļaujams demokrātiskā sabiedrībā vai apdraud Latvijas kā nacionālas valsts pamatus. Šie grozījumi joprojām netiek virzīti izskatīšanai Saeimā, pretēji iepriekš koalīcijas solītajam. Un šādu grozījumu ieviešana jau pašos pamatos nepieļautu situāciju, kad ir iespējama parakstu vākšana, piemēram, par otras valsts valodas noteikšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas