Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV vēstnieks Džons Kārvails iepazīšanās vizītē apmeklē Rīgas ostu

Šodien, 1. oktobrī, Rīgas ostā iepazīšanās vizītē viesojās ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails ar savu komandu. Apmeklējuma laikā vēstnieks tikās ar Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāju Viesturu Zepu un pārvaldnieku Ansi Zeltiņu, kopīgi pārrunāja dažādus ar ostas attīstību un sadarbību saistītus jautājumus, kā arī iespējamo ASV investoru interesi industriālo zonu attīstībā Rīgas brīvostas teritorijā.

Rīgas osta ir NATO stratēģiskais partneris. Pēdējo gadu laikā Rīgas ostai un tās termināliem ar ASV bruņotajiem spēkiem ir izveidojusies sekmīga sadarbība, transportējot NATO kravas.

Rīga ir arī iecienīts galamērķis jūras kruīzu kuģu kartē, vidēji gadā uzņemot tūristus no 121 pasaules valstīm. Zīmīgi, ka tieši ceļotāji no ASV ir vieni no visbiežākajiem Rīgā sastopamajiem kruīzu kuģu pasažieriem, kas Rīgu apmeklē dažādu kruīzu kuģu operatoru organizētajos kruīzos pa Baltijas jūru. 2019. gadā piektā daļa no visiem Rīgā apkalpotajiem kruīzu tūristiem bija no ASV (13,8 tūkst.). Šogad uz ASV no Rīgas ostas ar tiešajiem reisiem uzsākts arī Latvijas kokapstrādes produkcijas eksports.

Rīgas brīvosta ir lielākā osta Latvijā, kurā augstas kvalitātes pakalpojumus sniedz ap 200 ostā strādājošie privātie komersanti, tai skaitā 36 kravu pārkraušanas termināļi. Rīgas ostas biznesa klasterī ir nodarbināti vairāk nekā 4000 strādājošie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas