Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO, VIDEO: RNP ar renovētu ēku Mūrnieku ielā 14 sveic rīdziniekus svētkos

Ar svinīgu egles izgaismošanu SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) kopā ar mājas iedzīvotājiem un rīdziniekiem sveic Ziemassvētkos un vēl laimīgu jauno gadu! Ēka Mūrnieku ielā 14 ir šī gada noslēdzošais fasāžu renovācijas projekts, ko īsteno RNP.

Gada sākumā dzīvokļu īpašnieki pieņēma kopības lēmumu un vienojās par dalību konkursā „Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai 2022. gadā”. Fasādes atjaunošanas projekta ietvaros veikti sekojoši darbi: fasādes krāsošana, bojāto fasādes apdares dēļu labošana un nomaiņa, fasādes dekoratīvo elementu atjaunošana, logu palodžu un durvju atjaunošana, lāseņu virs dzegām un sandrikiem krāsošana, tekņu un noteku nomaiņa, cokola atjaunošana, apdares atjaunošana ar kaļķa javu, gaismas aku skārda vāku nomaiņa, jaunu dekoratīvo elementu izveide virs logiem iekšpagalma fasādē.

 

SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” valdes locekle Laila Keisele: “Šogad esam atklājuši vairākus nozīmīgus un vērienīgus projektus. Bet šo īpašo gada brīdi – Ziemassvētkus, gada nogali – mēs vēlējāmies atzīmēt kopā ar mājas iedzīvotājiem tieši pie šī nama, kas mums visiem atgādina par Ziemassvētkiem. Kopā ar mūsu klientiem, dāsnu Rīgas domes atbalstu ir izdevies iepūst jaunu elpu vēsturiskā Rīgas koka apbūves namā. Šī ir viena no koka mājām, kas būvēta tālajā 1902. gadā un mēs kā pārvaldnieks lepojamies ar šī valsts nozīmes kultūras pieminekļa atjaunošanu. Ēka kļuvusi par apkaimes lepnumu, kas noteikti kaimiņiem arī liks sarosīties un iespējams nākamajā gadā renovēt savas mājas fasādes. To arī novēlu! Un lai katrā mājā ir priecīgi un silti Ziemassvētki, lai mums visiem mierīgs un laimīgs Jaunais gads!”

Mūrnieku ielas 14 mājas pārstāvis Toms Rancāns: “Rīgas senā koka arhitektūra un šis rajons ir īpašs ar savu ainavu, skaistajām ēkām, ekoloģiskajiem materiāliem, bet galvenais ar atmosfēru, kāda valda šajās bruģētajās ielās. Grīziņkalns atdzimst un šeit uz dzīvi ienāk arvien vairāk jauni cilvēki, kuri te saskata labvēlīgu dzīves vidi un lielu potenciālu. Šī māja ir īpaša ar to, ka pretēji lielākajai daļai Rīgas koka namu, tai tika izgatavoti jauni koka logi pēc vēsturisko logu parauga un visa sabiedrība var būt pateicīga dzīvokļu īpašniekiem, ka līdz šim neviens logs nav nomainīts uz plastmasas pakešu logiem kā diemžēl mēs to vērojam daudzviet Latvijā. Tāpat māja iepriekš ir tikusi arī siltināta. Iedzīvotāji spītējot finansiālām grūtībām ir rūpīgi krājuši naudu un papildus aizņēmušies bankā, lai atjaunotu lietus noteku sistēmu un fasādi, kas laika gaitā bija nolietojusies un tuvāko gadu laikā bez atjaunošanas tās bojājumu apmērs būtu daudzkārt lielāks. Ar Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu iedzīvotājiem būs daudz mazāks finansiālais slogs atmaksas periodā un par to mēs esam pateicīgi. Visas iesaistītās puses ir atbildīgi darījušas savu darbu kā rezultātā mēs stāvam pie šīs skaistās atjaunotās mājas ar izgaismoto fasādi. Visi iesaistītie bija atsaucīgi profesionāļi un bija prieks redzēt kā viņi strādā.”

Projekta kopējās izmaksas, ko veido būvniecība, būvuzraudzība un autoruzraudzība ir 63 671,93 EUR, t.sk. PVN, no kurām Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums sastāda 19 839,28 EUR. Projektētājs un autoruzraugs: SIA „ADO birojs”; Būvuzraugs: SIA „ARMOSTIL”; Būvuzņēmējs: SIA „Plio”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas