Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KNAB sācis resorisko pārbaudi saistībā ar parādu piedziņas procesa organizēšanu RNP

Pamatojoties uz pašvaldības SIA Rīgas namu pārvaldnieka (RNP) iesniegumu, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atbilstoši savai kompetencei sācis resorisko pārbaudi saistībā ar parādu piedziņas procesa organizēšanu, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Ar resorisko pārbaudi Kriminālprocesa likuma izpratnē saprot valsts iestādes un tās amatpersonu veiktu pārbaudi attiecībā uz iespējamu likuma pārkāpumu, izmantojot šīs iestādes darbību regulējošajā likumā noteiktās pilnvaras, kas nav kriminālprocesuālās pilnvaras.

Patlaban nav zināms, vai resoriskā pārbaude nākotnē varētu noslēgties ar kriminālprocesa ierosināšanu.

Jau ziņots, ka plaši izskanējusi informācija par tiesu izpildītāja Rolanda Veinberga iespējamām nelikumībām, kuru rezultātā 89 gadus veca vientuļa sirmgalve zaudējusi gan dzīvokli, gan naudu - 28 000 eiro.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu. Veinbergs atzīts par aizdomās turēto personu kriminālprocesā, kurā tiek izmeklēti noziedzīgi nodarījumi par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un krāpšanu lielā apmērā. Tāpat aizdomās turētā statuss ir kādai Kristinai Lucenko.

RNP iepriekš aģentūrai LETA teica, ka kopš 2016.gada tiesu izpildītājam Veinbergam tikusi nodota vairāk nekā puse RNP izpildrakstu.

Kopumā Veinbergam vairāku gadu laikā nodoti izpildraksti, kuru kopējā summa pārsniedz 20 miljonus eiro.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) Veinbergu no amata atstādinājis.

RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis iepriekš Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejā pastāstīja, ka 19.janvārī uzņēmumā tika pabeigta dienesta pārbaude. Slēdzienā ir rosināts saukt darbiniekus pie disciplināratbildības, par ko lems komisija.

Tāpat RNP nosūtījis informāciju KNAB par dienesta pārbaudes gaitā iegūto informāciju par amatpersonas iespējamu negodprātīgu rīcību.

Tāpat minētajā pašvaldības komitejas sēdē izskanēja apgalvojumi, ka neizskaidrojamam izpildrakstu koncentrācija RNP parādu piedziņā bijusi vairākiem zvērinātiem tiesu izpildītājiem.

Komitejas vadītāja Linda Ozola (JKP) toreiz komitejas sēdē informēja, ka visvairāk lietu, vairāk nekā 50% ir koncentrējušās pie zvērināta tiesu izpildītāja Veinberga, taču, salīdzinot ar kopējo lietu skaitu, vairāk tās nonākušas pie zvērinātiem tiesu izpildītājiem Mārtiņa Eglīša, Kalvja Dūrīša un Dainas Priednieces.

Kā skaidroja RNP pārstāvji, visa informācija tagad ir nodota KNAB. Desmit gadu laikā sadarbība bijusi ar aptuveni 100 zvērinātiem tiesu izpildītājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas