Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

papildināts (16:24) - Aizdomās par 13 000 eiro kukuļa prasīšanu KNAB aiztur RD amatpersonu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki 20. maijā par iespējamu kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu aizturēja Rīgas domes (RD) amatpersonu. Aiturēšana notika saistībā ar jau aprīlī sāktu kriminālprocesu.

Biroja rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta pārvaldes amatpersona šā gada aprīlī pieprasīja kukuli 13 000 eiro apmērā par nomas līguma pagarināšanu ar juridisku personu un maijā pieņēma iepriekš pieprasīto kukuli, portālam Diena.lv pavēstīja KNAB galvenā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Laura Dūša.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka aizdomās turētais ir Kapsētu pārvaldes priekšnieks Jānis Upītis. Ar pašu Upīti aģentūrai LETA sazināties pagaidām nav izdevies, jo viņa mobilais tālrunis ir izslēgts.

Kapsētu pārvaldes priekšnieks šodien nebija ieradies uz Mājokļu un vides komitejas sēdi, kur viņam bija jāziņo par vienu no darba kārtības jautājumiem. Viņa vietā ziņojumu sniedza Upīša vietnieks Igors Svincickis.

KNAB informē, ka aizdomās turētajai amatpersonai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis - drošības nauda 20 000 eiro apmērā, un noteikts nodarbošanās aizliegums, nosakot ierobežojumus veikt noteikta veida darbības, kas saistītas ar lēmumu pieņemšanas, kontroles un uzraudzības funkcijām Rīgas domes struktūrvienībā.

Kriminālprocesā iegūto pierādījumu kopums esot pietiekams, lai KNAB izmeklētājs atzītu Rīgas domes amatpersonu par aizdomās turēto par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu. Vienlaikus birojā uzsver, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāka informācija netiek sniegta.

Upīša advokāts Normunds Duļevskis aģentūrai LETA teica, ka KNAB preses paziņojumā minētā informācija ir neprecīza un vismaz daļēji neatbilst lietas faktiskajiem apstākļiem. Aizstāvības rīcībā esošā informācija pagaidām ir minimāla, taču notikušais liecina "par neizdevušos provokāciju". Advokātam nav zināms, vai kriminālprocesā figurē vēl kāds aizdomās turētais.

No plašākiem komentāriem advokāts atturējās, jo nevarot izpaust kriminālprocesā iegūto informāciju.

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR) aģentūrai LETA nedz apstiprināja, nedz noliedza, ka par koruptīvām darbībām aizdomās turētais ir Upītis, taču atzina, ka par izmeklēšanas darbībām Mājokļu un vides departamentā 20.maijā ir ticis informēts.

Oficiāla informācija par to, ka konkrētai departamenta amatpersonai būtu noteikti kādi ierobežojumi amata pienākumu pildīšanā, pašvaldībā vēl neesot saņemta. Stepaņenko pieļāva, ka KNAB vēstule vēl ir ceļā, un uzsvēra, ka par darbinieka turpmāko likteni pašvaldībā tiks lemts tikai pēc oficiālas informācijas saņemšanas.

Pievienotas pēdējās četras rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas