Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Rīgas brīvosta koncentrēs darbību uz kravu apjoma noturēšanu

Rīgas brīvostas valde ir apstiprinājusi Rīgas brīvostas mārketinga stratēģiju nākamajam plānošanas periodam – 2017.-2019. gadam. Ņemot vērā makroekonomiskās un ģeopolitiskās tendences un kravu plūsmas pārdali Baltijas jūras austrumu reģionā, jaunā Rīgas brīvostas mārketinga stratēģija koncentrē uzmanību uz darbībām, kas vērstas uz kravu apjomu noturēšanu līdzšinējā līmenī, portālu Diena.lv informēja brīvostā.

Galvenā uzmanība tiks veltīta sadarbības stiprināšanai ar ostā jau strādājošiem uzņēmumiem, kā arī jaunu partneru – gan investoru, gan kravu un pasažieru pārvadātāju – piesaistei tuvajās NVS valstīs, Centrālāzijā, Ķīnā, kā arī Tālo Austrumu valstīs un Dienvidamerikā.

"Laika periodā no 2013. līdz 2016. gadam sasniegtais kravu apjoms Rīgas brīvostā liecina, ka ostas darbības stratēģijas un arī mārketinga stratēģijas īstenošanā esam strādājuši pareizajā virzienā, ik gadus palielinot kravu pārkraušanas apjomu vidēji par 4% un 2014. gadā sasniedzot vēsturiski augstāko jebkad Rīgas ostā pārkrauto kravu apjomu – 41,11 miljonus tonnu. Pie pašreizējās ģeopolitiskās situācijas, dažādām sankcijām, kravu plūsmu pārdales mūsu reģionā un Krievijas mērķtiecīgās darbības savu ostu attīstībā, noturēt sasniegtos apjomus būs nopietns izaicinājums. Līdz ar to turpmākajos gados būtiska nozīme un loma būs Rīgas brīvostas īstenotajai mārketinga politikai," norāda Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs.

Lai noturētu un piesaistītu klientus sīvas konkurences tirgus apstākļos, ostām ir nepieciešami ne tikai ilgtermiņa attīstības plāni, bet arī efektīva produktu – ostu pakalpojumu – virzīšanas stratēģija. Strādājot pie 2017.-2019.gada Rīgas brīvostas mārketinga stratēģijas, ir ņemtas vērā gan pēdējo gadu kravu apgrozījuma tendences dažādās kravu grupās dažādu valstu tirgos, gan konkurentu darbības analīze, gan virkne dažādu pētījumu, tostarp esošo klientu apmierinātība ar brīvostas pakalpojumu kvalitāti. 

Lai pozicionētu Rīgas ostu kā vienu no vadošajiem ostu biznesa dalībniekiem Baltijas jūras reģionā, jaunā mārketinga stratēģija paredz, ka turpmākajā periodā Rīgas brīvosta aktīvi strādās pie tarifu politikas pilnveidošanas, individuālas pieejas jauno klientu piesaistē, kā arī dalības starptautiskas nozīmes biznesa asociācijās, izstādēs un konferencēs ar mērķi paaugstināt Rīgas brīvostas atpazīstamību starptautiskajos tirgos.

Kā būtiskākie starptautiskie ostu un transporta nozares forumi, kuros piedalīsies Rīgas brīvosta, ir minami TransRussia, TransKazakhstan, TransUzbekistan, TransBaltica, Transport&Logistic Belarus, Transport Logistic München, China-Eurasia Expo, CLIF, u.c.

Tāpat Rīgas brīvosta turpinās aktīvi līdzdarboties profesionālajās organizācijās, kuru darbības sfēra aptver kravu pārvadājumus uz/no Rīgas ostas, piemēram, Latvijas – Ķīnas biznesa padomē, Vācijas – Baltijas tirdzniecības kamerā, Transsibīrijas pārvadājumu koordinācijas padomē, Baltkrievijas universālajā preču biržā u.c. Rīgas brīvosta tiks pārstāvēta arī nozīmīgākajās pasaules ostu nozares asociācijās – IAPH, BPO, WFZO u.c.

Rīgas brīvostas mārketinga stratēģija 2017.-2019. gadam ir vidēja termiņa Rīgas brīvostas plānošanas dokuments mārketinga jomā, kas izstrādāts, lai aktualizētu mārketinga mērķus un veicamos uzdevumus jaunajā plānošanas periodā, aizstājot iepriekšējā periodā (2013.-2015. gada) spēkā esošo mārketinga stratēģiju. To izstrādājis Rīgas brīvostas pārvaldes Mārketinga departaments sadarbībā ar Sabiedrisko attiecību departamentu un Starptautisko sakaru un administratīvo departamentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas