Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Rīgas domes Ētikas komisija nevērtē Ušakova rīcību, parakstoties par krievu valodu

Trešdien otro reizi kopš 2009.gada uz sēdi sanāca Rīgas domes deputātu Ētikas komisija, lai skatītu jautājumu par Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) rīcību, parakstoties par krievu valodu.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, deputāta Jāņa Mārtiņa Zandberga (V) iesniegums komisijā pēc būtības netika vērtēts, jo iesniegumā minētie jautājumi neietilpstot tās kompetencē.

Komisijas loceklis Elmārs Vēbers (V) aģentūrai LETA norādīja, ka komisijas sēdes ir slēgtas, tāpēc detalizēti tajā spriesto izklāstīt nebūtu korekti, taču viņš atzina, ka deputātu vidū viedokļi ir bijuši atšķirīgi.

Komisijā ievēlētie koalīcijas deputāti - Vladimirs Frolovs (SC), Mihails Kameņeckis (SC) un Jānis Šmits (LPP/LC) - pauduši viedokli, ka Ušakova rīcība nav morālas dabas jautājums, tāpēc komisijā nav jāvērtē. Savukārt abi opozīcijas deputāti - Vēbers un Dainis Stalts (Demokrātiskie patrioti) - palikuši pie savas pārliecības, ka Rīgas mērs rīkojies nepieņemami.

Tā kā lēmumu komisijā iespējams pieņemt tikai pēc vienprātības principa, proti, ja visi komisijas locekļi tam piekrīt, tad šajā jautājumā katrs palicis pie sava viedokļa un lēmums nav pieņemts, skaidroja Vēbers.

Toties komisijai trešdien ievēlēts jauns priekšsēdētājs - Rīgas domes deputāts Nikolajs Zaharovs (SC). Iepriekš deputātu Ētikas komisiju vadīja Sergejs Dolgopolovs (SC), kurš 2010.gadā tika ievēlēts Saeimā un beidza pašvaldības deputāta gaitas.

Jau vēstīts, ka Ušakovs pērn 8.novembrī parakstījās par organizācijas Dzimtā valoda iniciatīvu rīkot referendumu, kurā tiks lemts par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai, kaut arī Saskaņas centrs (SC) vārdos referenduma rīkošanu neatbalstīja. Politiķis masu medijiem izsūtītajā paziņojumā, kuru viņš parakstījis kā Latvijas pilsonis, savu rīcību skaidroja nevis kā vēršanos pret latviešu valodu, bet gan cīņu par savu pašcieņu.

Zandbergs un citi opozīcijas deputāti uzskatīja, ka šis jautājums ir jāskata Rīgas domes deputātu Ētikas komisijā. Tāpat šodien par komisijas vadītāju tiek ievēlēts Rīgas domes deputāts Nikolajs Zaharovs.

LETA jau ziņoja, ka par šādu rīcību augstāko nosodījumu - rakstveida brīdinājumu - no Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu izskatīšanas komisijas saņēma Ušakova partijas biedrs Nikolajs Kabanovs (SC), jo viņš pārkāpis Saeimas deputāta zvērestu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ZM 2025.gada budžeta apmērs ir 875 miljoni eiro

Zemkopības ministrijā (ZM) 2025.gada budžeta apmērs ir 874,898 miljoni eiro, tostarp 716,653 miljoni eiro būs paredzēti ES politikas instrumentu īstenošanai un citiem ārvalstu līdzfinan...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas