Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja Zalpētere atstājusi amatu

Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja un izpilddirektora vietniece Iveta Zalpētere atstājusi savu amatu un no otrdienas, 17.novembra izpilddirektora pienākumus veiks līdzšinējā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra vadītāja Elīna Trautmane, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Līdzšinējā Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja un izpilddirektora vietniece Zalpētere personīgu apsvērumu dēļ nolēmusi atstāt amatu un vienojusies par darba attiecību izbeigšanu ar Rīgas domi no otrdienas, 17.novembra. Tas noticis pēc abpusējas vienošanās.

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (APP) pateicies Zalpēterei par padarīto darbu, pildot pilsētas izpilddirektores pienākumus sarežģītajos apstākļos pēc iepriekšējās Rīgas domes atlaišanas, kā arī laikā, kad sākās Covid-19 izplatība valstī.

Analizējot paveikto, Zalpētere norādīja, ka septiņu mēnešu laikā pieņemta jauna kārtība Rīgas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrību pārvaldībai, iedzīvināti OECD pārvaldības principi. Vairākās Rīgas kapitālsabiedrībās samazināts valdes locekļu skaits, notiek profesionāls un godīgs valdes un padomes locekļu atlases process.

"Izskatot neatkarīgos auditoru ziņojumus, uzņēmumi pilnveido procedūras, arī sākti vairāki kriminālprocesi, esmu pieņēmusi lēmumu celt prasību pret bijušajiem Rīgas satiksmes valdes locekļiem. Neskatoties uz paveikto, esmu pieņēmusi lēmumu atstāt amatu personīgu apsvērumu dēļ," uzsvēra Zalpētere.

Nākamo Rīgas pilsētas izpilddirektoru Rīgas dome meklē atklātā konkursā, kas izsludināts pagājušajā nedēļā. Izveidota nominācijas komisija, ko vada Rīgas domes priekšsēdētājs Staķis, bet tās sastāvā ir vēl Valsts administrācijas skolas direktore Agita Kalviņa, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas padomes loceklis Juris Lapše, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Rīgas domes Personāla nodaļas vadītāja Rita Logina un domnīcas Providus asociētais pētnieks, vadošais pētnieks Latvijā labas pārvaldības un korupcijas novēršanas jomā Valts Kalniņš. Tiks piesaistīts arī augstākā līmeņa vadītāju atlases uzņēmums.

Kā vēstīts, Zalpētere Rīgas domes izpilddirektora pienākumu izpildītājas amatā nonāca pēc tam, kad no izpilddirektora amata uz pārbaudes laiku atstādināja Juri Radzeviču (GKR). Pēdējās pašvaldību vēlēšanās Zalpētere nesekmīgi startēja uz vietu Rīgas domē no Latvijas Reģionu apvienības/Latvijas attīstībai saraksta.

Kopš šī gada janvāra stājās spēkā grozījumi normatīvajos aktos, ka nosaka, ka visu kapitālsabiedrību kapitāldaļu turētājs ir pilsētas izpilddirektors. Šādas izmaiņas tika pieņemtas ar mērķi nodrošināt politisku neitralitāti kapitālsabiedrību pārvaldē.

Jau augusta beigās Zalpētere paziņoja, ka neplāno piedalīties konkursā uz izpilddirektora amatu.

Taču Zalpētere iepriekš bija paudusi gatavību veikt pienākumus līdz Rīgas dome apstiprinās amatā jauno izpilddirektoru.

Zalpēteres lēmums atstāt amatu "personīgu apsvērumu dēļ" notiek neilgi pēc tam, kad Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis izstājās no partijas Latvijas attīstībai (LA) un publiski paziņoja, ka partijā privātās interesēs visu nosaka viens cilvēks - partiju apvienības Attīstībai/Par! (AP) un apvienību veidojošās LA valdes loceklis Edgars Jaunups. Zalpētere savulaik kandidējusi pašvaldību vēlēšanās no LA saraksta.

"Neslēpšu, ka esmu saņēmis no domes aparāta signālus par to, ka brīdī, kad šeit bija domes pagaidu administrācija, tādi kadri kā Jaunups nāca un atklāti veica pārrunas par kaut kādiem jautājumiem, tajā skaitā personālijām," intervijā laikrakstam Diena atzina Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

pievienotas pēdējās divas rindkopas

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas