Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

RNP valde no pienākumu pildīšanas uz pārbaudes laiku atstādina divus uzņēmuma darbiniekus

SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) valde saistībā ar Valsts policijas (VP) sākto kriminālprocesu uz pārbaudes laiku atstādinājusi no amata pienākumu pildīšanas RNP Tehniskās pārvaldes direktoru un Tehniskās pārvaldes Elektrosistēmu nodaļas vadītāju, aģentūra LETA noskaidroja RNP.

Uzņēmuma Tehniskās pārvaldes direktors ir Edgars Akmens, bet Tehniskās pārvaldes Elektrosistēmu nodaļas vadītājs ir Andrejs Maļinovskis. Kā liecina uzņēmuma mājaslapā atrodamā informācija, Maļinovskis bija iepirkumu komisijas priekšsēdētājs arī liftu apkopes iepirkumā, par kuru ierosināts kriminālprocess. Savukārt Akmens bija Maļinovska vietnieks.

Vienlaikus RNP nolēmusi veikt visaptverošu auditu par uzņēmuma pārvaldīšanā esošo daudzdzīvokļu māju liftu apkalpošanas līgumu. Audita veikšana tiks deleģēta kā ārpakalpojums.

RNP valdes priekšsēdētājs Ernests Saulītis norāda, ka, ja pastāv kaut mazākās bažas, ka RNP šo līgumu izpildes rezultātā ir kļuvusi par krāpšanas upuri, piemēram, zaudējusi naudu vai pārmaksājusi par pakalpojumiem, uzņēmuma valdes uzdevums ir precīzi noskaidrot situāciju par šo iepirkumu, izvērtēt tā finansiālo ietekmi un iespējamās sekas.

"Mēs veiksim visas nepieciešamās procedūras, lai nepaliktu neatbildēti jautājumi. Ja uzdevuma izpildei būs nepieciešams atstādināt no pienākumu pildīšanas desmit, 50 vai arī 100 darbiniekus, tas tiks izdarīts," strikts ir Saulītis.

Patlaban gan uzņēmuma rīcībā neesot detalizētākas informācijas par pirmstiesas izmeklēšanas gaitu, tostarp RNP neesot informēti arī par iespējamo darbinieku aizturēšanu.

VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde aizturējusi piecus RNP darbiniekus, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Elīna Priedīte. Pirmdien aizturēti četri darbinieki, bet šodien viens.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka daļa no aizturētajiem ir darbinieki no uzņēmuma teritoriālajiem iecirkņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas