Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Sasauc RD opozīcijas prasīto sēdi par gājējiem nedrošajām remontdarbu vietām

Visu Rīgas domes (RD) opozīcijā esošo frakciju deputāti prasa sasaukt RD Satiksmes un transporta komitejas ārkārtas izbraukuma sēdi, lai klātienē tieši remontdarbu vietās izvērtētu veicamo darbu ietekmi uz satiksmes drošību, kā arī gājēju un citu mazaizsargāto satiksmes dalībnieku iespējamo veselības apdraudējumu.

Šādu iesniegumu sagatavojušas RD Vienotības, Latvijas Reģionu apvienības un Latvijas attīstībai frakcijas, kā arī Jaunās konservatīvās partijas un Nacionālās apvienības deputāti. Komitejas vadītājam Vadimam Baraņņikam (Saskaņa) sēde ir jāsasauc 24 stundu laikā no pieteikuma iesniegšanas brīža.

RD Satiksmes komitejas ārkārtas sēde ir sasaukta jau otrdien. Tomēr netiks organizēta  opozīcijas prasītā izbraukuma sēde - tā notiks RD Portretu zālē, vēsta Vienotības Rīgas domes frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis.

Deputāti ir saņēmuši rīdzinieku sūdzības par satiksmei bīstamām situācijām vairākās Rīgas ielās un prasa izbraukuma sēdes laikā apmeklēt remontdarbu objektus Brīvības ielā, Krišjāņa Valdemāra ielā un Stabu ielā.

"Tuvojas 1. septembris, kad Rīgas ielas piepildīs skolēni, kuri, kā katra mācību gada sākumā, būs piemirsuši drošas uzvedības praksi pilsētā, bet haotiskie remontdarbi viņu apdraudējumu tikai palielinās," uzskata Ķirsis.

Opozīcijas deputāti aicina komitejas priekšsēdētāju kā ziņotājus uzaicināt RD Satiksmes departamenta pārstāvjus, bet kā ekspertus - biedrības Pilsēta cilvēkiem, invalīdu un viņu draugu apvienības Apeirons un citu NVO pārstāvjus.

Iepriekšējā komitejas ārkārtas sēdē, kas notika 3. augustā, tās vadība un Satiksmes departamenta amatpersonas nespēja paskaidrot, kad tiks novērsts risks rīdzinieku veselībai un pat dzīvībai.

Kā zināms, ielu remontdarbus Rīgā bija paredzēts īstenot līdz 1. septembrim, taču RD vadība jau atzinusi, ka vairākās vietās tie aizkavēsies. Vienlaikus sociālajos tīklos bieži fiksētas situācijas, kurās remontdarbu dēļ gājējiem un velosipēdistiem pārvietošanās pa ielu ir ne vien apgrūtināta, bet arī bīstama.

ar jaunāko informāciju mainīts virsraksts un pievienota 3. rindkopa

Top komentāri

1. septembris
1
Situācijas var būt neprognozējamas. Pirms gada, dēļ remontdarbiem uz Brīvības ielas braucamās daļas, trolejbusa vadītājs nenovaldīja stūri un taranēja Narvesen vitrīnu, nopietni cieta vairāki auto, par laimi, gājēji nebija, bet postījumi bija iespaidīgi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas