Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Snigšanas laikā Rīgā uzmanību pievērsīs tiltiem un maģistrālajām ielām, gatavojas arī lietum

Gaidāmā sniega laikā ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā galveno vērību pievērsīs tiltiem, satiksmes pārvadiem un maģistrālajām ielām, pa kurām kursē sabiedriskais transports, informē Rīgas dome (RD), kas atgādina: otrdien no rīta Rīgā gaidāms stiprs, slapjš sniegs, kas var pāriet lietū, bet trešdien gaisa temperatūra atkal būs zem nulle grādiem.

Ja sāks līt, ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumiem ir uzdots veikt lietus ūdens uztvērējaku tīrīšanu tajās ielās, kur ir lietus ūdens kanalizācijas sistēma.

RD arī aicina autovadītājus braukt uzmanīgi un izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot drošu distanci, kā arī brīdina, ka uz rajona nozīmes ielām būs apgrūtināti braukšanas apstākļi.

Šonakt tiks turpināti tīrīšanas darbi virknē B un C kategorijas ielu. Lai būtu iespējams kvalitatīvi veikt ielu tīrīšanas darbus, daudzviet ir uzstādītas ceļa zīmes "Apstāties aizliegts". Šodien pagaidu ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" tiks uzstādītas Eduarda Smiļģa ielā, abās ielas pusēs. Sniega tīrīšana tiks veikta tuvāko dienu laikā.

Apstāšanās ierobežojumi tiks atcelti, kad tie vairs nebūs nepieciešami ielu tīrīšanai.

Rīgas Pašvaldības policija veic ceļu satiksmes uzraudzību un stāvēšanai atstātos transportlīdzekļus, kas traucē sniega tīrīšanai, ar autoevakuatoru var pārvietot uz tuvāko stāvēšanai atļauto vietu. Autovadītāji par sava evakuētā transportlīdzekļa atrašanās vietu var uzzināt, zvanot pa tālruni 112 vai 02.

Gadījumā, ja policijas rīcībā būs informācija par konkrētu transportlīdzekli, kas pirms apstāšanās aizlieguma zīmes izvietošanas nav atradies zīmes darbības zonā, bet tur novietots laikā, kad zīme jau izvietota, autovadītājam var tikt piemērots sods 30 latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZIŅAI

Satiksmes vadības centra bezmaksas informatīvais tālrunis: 80003600

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas