Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ušakovs atkal sola opozīcijas deputātiem dāvināt kalkulatorus

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) noraida opozīcijas kolēģu asos pārmetumus par izšķērdīgu pašvaldības budžetu, norādot, ka valsts kasei klājas daudz grūtāk. Rīga ar iespējamām finansiālajām grūtībām 2012.gadā tiks galā sekmīgi arī tad, ja samazināsies iedzīvotāju ienākuma nodokļa apjoms, otrdien Rīgas domes sēdē stāstīja Ušakovs.

Ušakovs uzsvēra, ka valsts budžeta deficīts attiecībā pret iekšzemes kopproduktu (IKP) ir 3%, kamēr Rīgas budžets pret Rīgas IKP ir 0,7%. Savukārt, salīdzinot izdevumu un ienākumu attiecību, valstī un Rīgā rādītāji ir līdzīgi - abos gadījumos izdevumi ienākumus pārsniedz par aptuveni 13%.

"Līdz ar to nākamreiz, kad mēģināsiet stāstīt par budžeta deficītu, lūdzu, tomēr esiet mazliet godīgāki," domes sēdē opozīcijas deputātiem teica Ušakovs.

"Runājot par katastrofām, plānojot 2012.gada budžetu, - tās var piemeklēt citas pašvaldības, kad Vienotības vadītā valdība nogriezīs pašvaldībām iedzīvotāju ienākuma nodokli līdz 77%, bet Rīgas dome pašreiz saplānos budžetu tieši uz šiem 77%, jo mēs pašlaik neko no valsts negaidām. Tas nozīmē, ka nākamo gadu arī mēs plānojam pabeigt ar rezervi aptuveni 10 miljonu latu apmērā," stāstīja Rīgas mērs.

"Mums ar matemātiku viss ir labi," savu uzrunu kolēģiem domes sēdē noslēdza Ušakovs un mirkli vēlāk savā Twitter kontā dalījās pārdomās, ka pēc domes sēdes "tomēr uzdāvināšu opozīcijai kādu kalkulatoru".

Līdzīgi Rīgas mērs izteicās pagājušā gada decembrī, kad pašvaldībā tika diskutēts par 2011.gada budžetu. Arī toreiz opozīcijas deputāti asi kritizēja sagatavoto budžeta projektu, paužot viedokli, ka pašvaldības līdzekļi tiek bezrūpīgi un neapdomīgi šķērdēti un "dome ar šo budžetu cieti triecas sienā". Rīgas budžets tika plānots ar 50 miljonu latu deficītu, kurš divos budžeta grozījumos šogad palielināts par vairāk nekā 6 miljoniem latu.

Ušakovs uzsvēra, ka šā gada budžeta deficītu veido atbalsts sociālajā jomā, kā arī investīcijas kultūras un izglītības objektu renovācijā un remontdarbos. Pēdējos pāris gados veiktie vērienīgie remonti veikti laikā, kad būvniecības cenas bijušas viszemākās, līdz ar to tie pašvaldībai izmaksājuši divreiz mazāk nekā gadījumā, ja tie būtu atlikti uz vēlāku laiku, norādīja Rīgas mērs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas