Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Vecāki rīko akciju, lai palīdzētu Bērnu slimnīcai

Sadrūmis un reizē nikns par necilvēcīgajiem apstākļiem, kādos bērni ir spiesti ārstēties Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, kuras infekciju nodaļā ievietots arī viņa dēls, Gints Knoks, pārnācis mājās, ar redzēto padalījās interneta sociālajā tīklā www.twitter.com. Nepagāja ilgs laiks, kad uz viņa rakstīto atsaucās citi vietnes lietotāji, un domu apmaiņas rezultātā kopīgi dzima ideja par akciju — Lielie bērnu slimnīcai, kuras mērķis ir palīdzēt slimnīcai ar nepieciešamo. Pirmdien plānots atvērt interneta mājaslapu www.lielie.lv, kurā būs plašāka informācija par ieceri.

"Slimnīcā pēdējo reizi biju astoņdesmito gadu sākumā, kad tur gulēja mans brālis. Domāju, ka pa šo laiku būs notikušas kvalitatīvas pārmaiņas, bet nekā tamlīdzīga. Grūti iedomāties, ka XXI gadsimtā tā var izskatīties bērnu slimnīca," saka G.Knoks. Viņš min, ka infekciju nodaļā trūkst termometru, lai visi bērni varētu vienlaikus izmērīt temperatūru, korpuss atgādina kara laika barakas, nav pienācīgas vietas, kur izmitināt saslimušo bērnu vecākus, māmiņām jāuztraucas, ka ārā ir tumšs un apkārt staigā zagļi. "Tas viss neveicina atveseļošanos," viņš piebilst.

G.Knoks novērojis, ka pēdējā laikā saziņas portālos ir jūtams noskaņojums — ja valsts nespēj vai negrib darīt, tad jārīkojas pašiem. Tādēļ iniciatori jau sazinājušies ar slimnīcas atbalsta biedrību, lai noskaidrotu, kas medicīnas iestādei visvairāk nepieciešams. Aklcijas organizatori cer, ka izdosies piesaistīt privāto ziedotāju palīdzību, kā arī bankas. Arī paši vecāki ir gatavi līdzdarboties, tajā skaitā piegādā telpu remontam nepieciešamos materiālus un kopīgi sakopj slimnīcas teritoriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas