Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Bergmanis: NATO spēks pretī Krievijas militārajām spējām rēķināms kā 10:1

Ņemot vērā pēdējo gadu notikumus, dažādu militāro un starptautiskās politikas ekspertu vērtējumi par NATO gatavību aizsargāt austrumu flanga valstis nav nekas jauns, un nav vienīgā un absolūtā patiesība, komentārā norādījis aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS), portālu Diena.lv informēja ministra pārstāve Līga Krapāne.

Viņš paudis, ka šāda veida komentāri nebija redzami ne pirms Krievijas kara ar Gruziju, ne pirms Krimas okupācijas.

"Tādēļ vēlos atgādināt, ka šādi pētījumi nav vienīgā un absolūtā patiesība. NATO vēl joprojām ir pasaulē spēcīgākā eksistējošā militārā organizācija, kura nu jau vairāk nekā 60 gadus ir bijusi spējīga adaptēties un stāties pretim visdažādākajiem draudiem. NATO kā organizācijas spēks iepretim Krievijas militārajām spējām ir rēķināms kā desmit pret vienu. To apliecina gan ASV, gan citu tā saucamo lielo NATO valstu aizsardzības spējas," komentējis Bergmanis.

Gan ārpus Alianses, gan tās oficiālajās struktūrās notiek darbs un plašas diskusijas pie jautājuma, kā transformēt NATO un atbildēt jaunajiem izaicinājumiem, lai arī turpmāk garantētu visu dalībvalstu drošību ilgtermiņā. Par to arīdzan būs jālemj vasarā gaidāmajā NATO samitā Varšavā, viņš uzsvēris.

"Papildus nevajag aizmirst arī par Latvijas pašaizsardzības spējām, kuras tiek stiprinātas, lai Ukrainas scenāriji neatkārtotos," piebildis aizsardzības ministrs.

Jau vēstīts, ka vairāki ietekmīgi aizsardzības nozares eksperti, tostarp bijušais NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Šefers, pauduši bažas un brīdinājuši, ka pašlaik alianse nespēj garantēt austrumu robežas drošību Krievijas agresijas gadījumā, vēsta izdevums Financial Times.

Eksperti pirms ziņojuma, kura publicēšana paredzēta piektdien, norādīja uz katastrofālo "progresa trūkumu robežas stiprināšanā", kopš Krievija 2013.gadā sāka izvērst agresiju pret Ukrainu, vēlāk arī okupējot un anektējot Krimu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē