Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bijušais ASV vēstnieks PSRS: Militārā sacensība starp ASV un Krieviju ir nepieļaujama

Patlaban notiekošā militārā sacensība starp ASV un Krieviju atgādina aukstā kara laikus un nav pieļaujama, sestdien partijas Saskaņa līdera Jāņa Urbanoviča organizētajā konferencē Baltijas forums sacīja pēdējais ASV vēstnieks PSRS Džeks Metloks.

"Šobrīd notiek kas tāds, kas atgādina auksto karu. Tomēr savulaik tas bija karš pret komunismu, kas tagad nav aktuāls. Patlaban diskurss no abām pusēm ir nepareizs. No vienas puses ir iespaids, ka ASV grib, lai atgriežas aukstā kara laiki, bet Krievijā valda doma, ka aukstā kara beigās viņi ir nedaudz apmānīti. Abi šie diskursi ir nepareizi," sacīja Metloks.

Viņš norādīja, ka šobrīd valda nepareizs pieņēmums par to, ka ASV un Krievija ir dabiskie ienaidnieki. Metloks norādīja, ka šāds pieņēmums ir tāpēc, ka tas balstās uz nepareizo interpretāciju par vēsturi, par to, kas ļāva izbeigt auksto karu.

Metloks skaidroja, ka pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados Ronalds Reigans un Mihails Gorbačovs vienojās, ka kodolkarš nav pieļaujams un nedrīkst būt karš starp ASV un PSRS. Arī šodien šīs lietas abām valstīm uzliek atbildību.

"Kāpēc tagad abās pusēs notiek militārā spēka pieaugums? NATO un Krievijai jāuzstāj, lai valstu vadītāji sāk atkal runāt un jāpanāk jauna vienošanās. Mums ir kopīgi draudi drošībai abām pusēm. Vienīgais aktuālais drauds patlaban ir kodolieroči. ASV un Krievijai ir 90% no pasaules kodolieročiem un nedrīkst aizmirst, ka militārā sacensība starp abām valstīm ir nepieļaujama, un pašreiz vērojamā spriedze nedrīkst turpināties," norādīja Metloks.

Viņaprāt, ASV un Krievijai ir jāturpina process par kodolieroču kontroli. "Pasauli apdraud arī globālā sasilšana, terorisms, veselības problēmas – nevienu no tām nevar atrisināt militārā konfliktā un kāda viena valsts atsevišķi. Tāpēc ir jāsadarbojas, nevis jāveicina militārā sacensība," uzsvēra Metloks.

Top komentāri

vestnieks krievu vestnieks
v
sos tipus raksturojis Bezmenovs: "..try to get into large-circulation, established conservative media; reach filthy-rich movie makers; intellectuals, so-called ‘academic’ circles; cynical, egocentric people who can look into your eyes with angelic expression and tell you a lie. These are the most recruitable people: people who lack moral principles, who are either too greedy or too [much] suffer from self importance. They feel that they matter a lot. These are the people who[m] [the] KGB wanted very much to recruit." uselessdissident.blogspot.com
andis
a
Ja kādreiz tas bija karš pret komunismu, tad tagad tas ir karš pret augošo krievu fašismu.Un ja jauns aukstais karš to var iznīcināt, tad šis karš ir nepieciešams.
Kremlin.ru
K
Владимир Путин: Арктике нет потенциала для конфликтов, но Россия построит в Арктике центр для тестирования вооружения ... nu "izcili miermīligs potenciāls" ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē