Laika ziņas
Šodien
Smidzina
Rīgā +19 °C
Smidzina
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Bundžu Jānis: Bezbikšu akcija

Beidzot tas ir noticis - uzgavilē PAREIZAIS VIEDOKLIS. Tēvzemes galvaspilsētā svētdien būs bezbikšu brauciens tramvajā.

Ko tas nozīmē? - sanāk kopā it kā nepazīstami cilvēki, iekāpj tramvajā, novelk bikses un brauc. Rīkotāji ieteic visiem izturēties maksimāli dabiski un būt jautriem. Tas taču tik vienkārši - izturēties dabiski, braucot pirmo reizi tramvajā bez biksēm. Arī jautrība ir ikdienas parādība Rīgas satiksmē. Mazliet bremzē vienīgi ieteikums apakšbikses nost nevilkt… toties tās varot izgreznot un aptaisīt, cik nu katram fantāzijas un gaumes.

Pasaules labākajā daļā publiskā bikšu novilkšana sen jau pierasta. Sākums, protams, Ņujorkā, bet tad bezbikši pārņēmuši Parīzi, Toronto, Briseli (nu, kā gan tik vēlu), Keiptaunu, nu jau arī Sofiju, Budapeštu, pat Kijevu (aicinājumi izmantot politisku simboliku), Pekinu un Deli. Tiesa, pēdējās divās milzenēs ar mainīgām sekmēm. Rīgā gan šis notikums tikai šosvētdien… bet nu jau vairs nekur nevar dēties - Eiroprezidentūra klāt, nevaram palikt iepakaļ atpūtas kulturellā baudīšanā. Konsultants pilnīgi pārliecināts, ka arī atbildīgās amatpersonas būs klāt un iedvesmos citus. Pirms gan jārīko īsa apmācība, kā norēķinās par braucienu tramvajā. Lai izslēgtu sabiedrības tumšākās daļas provokācijas, līdzi ieteicams braukt arī policijas šefam Ķuža kungam. Protams, attiecīgā eksterjerā. Starp citu, Rīga varētu pielikt rotaļai savu pievienoto vērtību. Proti - tā kā bezbikšu akcijā viss būs ļoti jautri, tad var mēģināt tramvajā raut nost bikses arī neiesaistītiem cilvēkiem. Jo īpaši - treniņbikses. Vieglāk, un tuvinātos arī dažādi sabiedrības slāņi.

Tomēr šādā veidā, draugi, mēs nosedzam tikai janvāra mēneša jautrības un atpūtas prasības. Tādēļ konsultants sagatavojis īsus ieteikumus arī nākamo piecu Prezidentūras mēnešu izpriecām.

Tātad februāris. Vēl arvien pavēss, tādēļ jāturpina spēles sabiedriskajā transportā. Akcija - bučo blakussēdētāju. Iekāpj bariņš interesentu un īsi pirms izkāpšanas sniedz blakus pilsonim/ei skūpstu - šo pasaules draudzības un prieka zīmi.

Marts - jauno tehnoloģiju projekts. Darbojamies pāros. Ja kaut kur redzam lasot vecmodīgās papīra avīzes, viens zogas klāt un ar šķiltavām aizdedzina laikraksta stūri. Tikko uzplīvo liesma un lasītājs kļūst jautrs, otrs gāž virsū spaini ūdens, tādējādi ievērojot ugunsdrošību un radot vēl lielāku jautrību.

Aprīlis - visi jautri pastaigājas bez apģērba augšējās daļas. Jāprecizē - visā galvaspilsētā vai tikai Gaismas pilī.

Maijs - diskotēka kapos. Minētās teritorijas nepelnīti palikušas ārpus mūsdienīgas, iekļaujošas sociālās aprites. Atceramies - galvenais ir justies brīvi, dabiski un jautri…

Jūnijs - tur pat nav ko domāt. Kā noslēguma apoteoze kultūras programmai no aizkulisēm izceļas monumentālā Eiropraida 2015 dubultfigūra. Urravas un viegls sapīkums, zinot, ka nekas nav sagatavots jūlijam.

Vidējais pilsonis, lasot ieceres, mazliet apjūk - it kā gribētos būt tolerantam un saprotošam. Savukārt iekšpusē grauž pierastā izpratne par vērtībām. Kā nu būt? Ko atbalstīt? Galva griežas…

Lūk, tieši tas, kas vajadzīgs - paceļot acis no mikroskopa, saka Lielais Dakteris. Galvas griešanās brīdis ir visizdevīgākais PAREIZĀ VIEDOKĻA kapitālai iecementēšanai. Nu tik fiksi to nostiprināt likumos. Kamēr neattopas.

*ļoti neatkarīgs konsultants

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Asānža lietas noslēgums

Nedēļas vidū pēc vienošanās ar ASV varasiestādēm par daļēju vainas viņam izvirzītājās apsūdzībās atzīšanu brīvību atguva un dzimtajā Austrālijā atgriezās interneta projekta WikiLeaks dibinātājs Džūl...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē