Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Bundžu Jānis: Lielais Norāviens

Konsultants savu padomu došanas arodu mācījās jau no agras bērnības. Piemēram - tika pētītas iespējas uzkāpt lielajā piemājas bērzā. Tā kā varēšana nesakrita ar gribēšanu, radās piedāvājums šo uzdevumu veikt kaimiņu gados vecākam puikam. Kad nu censonis bija galotnē, Bundža vaicāja - vai Rīgu var redzēt? - nē, Rīgu gan neredzot. - Nu, paskaties labi, vai tiešām neredz. - Nu nekādi neredzot.

Tad no lejas nāca padoms - nu, pamelo taču mazliet.

Pēc stūrgalvīgas liegšanās no galotnes beigās atskanēja - viens tornis esot redzams. Vai tas no Rīgas, nav zināms, bet, ja nav zināms, varbūt tiešām no turienes.

Šis nāca prātā, klausoties Eiropas viceprezidenta Dombrovska kunga uzstāšanos Rīta Panorāmā, kur tika izziņots, ka nu ES gatavojoties Lielajam Norāvienam, kas nesīšot tās ekonomiku pašā koka galotnē. Skaudīgie ķīnieši un pat amerikāņi tik rokas vien noplātīšot. Jau esot sagatavoti maisi ar naudu 300 miljardu eiro apjomā, ko bēršot tik ekonomikas katlā iekšā, un uz priekšu. Acīmredzot nākamajā reizē tiks izstāstīts, kuri tad būs tie drosmīgie investori, kuri Norāvieniem nepateicīgā 2014. gada rudenī gatavi šādam riskam.

Kas vēl notiks? Tikšot delikāti spiests uz dažādām Kaimanu, Aligatoru un citu reptiļu salām, lai tās savas ārzonas padarītu caurspīdīgas un klausīgas. Ņemot vērā Junkera kunga pieredzi Luksemburgas nodokļu lietās, visas štelles tad varēs veikt nevis ārzonā, bet tepat - iekšzonā.

Pieņemsim, ka tālo salu priekšnieki metīs roku pie cepures un SĀKS TAISĪTIES lūgumus izpildīt. Kas notiks pašas Eirosavienības nodokļu lietās? Uzsākot rāvienus, pieņemts nodokļus vismaz uz laiku samazināt, kā to ar lielām ciešanām, bet tomēr redzējām Latvijā, mikrouzņēmumu statusā.

Par samazināšanām gan nedzirdējām, runāts tika par kārtējo pārlikšanu, laikam šoreiz no darbaspēka uz patēriņu. Iespējams, tā ir jauna aritmētika, bet līdz šim bija tā, ka summa nemainās, saskaitāmos mainot. Kaut ko nopelnot, cilvēki vēl nav tikuši vaļā no necienīgas vēlmes arī tērēt. Un izdevīgi. Ja patēriņš kļūst dārgāks, tad jāpatērē citur, sākot no ebaja un alibabas interneta bodēm un beidzot ar iepirkšanās tūrēm.

Ja būs Norāviens, tad skaidrs, ka vairāk ražos. Ja vairāk ražos, vajadzēs vairāk pārdot. Nepārdos tak Somālijā vai Čadā. Šis jautājums tika uzmanīgi bīdīts jau G20 lielajā sanāksmē. Kamēr Japāna, Austrālija un ASV, īsti nesaprotot spēli, vēl klaigāja par Krievijas sankciju stiprināšanu, Eirosavienība, gatavojoties Norāvienam, šo jautājumu pamazām, ļoti uzmanīgi sāka ripināt aizkulisēs. Parādījās jauns risinājums - kādēļ spiest uz Krieviju? Spiedīsim uz Austrumukrainas bosikiem, neļaujot tiem braukt uz Parīzi un Venēciju. Tas nu ir liels un negaidīts trieciens. Minētie tipāži nupat bija sagatavojušies Eiropas tūrēm, un - še tev. Atliks nokaunēties un ar stopiem braukt uz Hāgas Starptautisko tiesu, kur Norāviena iespaidā cels augšā jaunus komfortablus apartamentus tiesājamajiem.

Tomēr pats galvenais, ka Eiropas viceprezidentam no Latvijas būs jāieskaņo jauns dziesmu albums, mainot akordus no pieticīgas taupīšanas uz skaistu tērēšanu, ko ansamblī jau dūc lielie puikas Eiropā un kam tiks dots Lielā Norāviena vārds.

Nav ne mazāko šaubu par jaunā uzdevuma izpildi pirms termiņa un ar glanci.

*ļoti neatkarīgs konsultants

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par zāļu cenām Eiropā un kas tās diktē

Man par milzu pārsteigumu Latvijas portālā Diena parādījās tulkots raksts Kāda ir dzīvības cena? Runājot par zālēm, tā ir ļoti atšķirīga visā pasaulē. Tā atšķiras arī Eiropā. Tas ir izcils žurnalisti...

Neatdalāmā bezjēdzība

Domājams, ka 2024. gada 2. jūlijs ieies vēsturē kā kārtējais paraugs tam, ka apgrūtinoša un brīžiem pat muļķīga birokrātija ir izcili iedzīvojusies ne tikai Latvijā, bet visas Eiropas Savienība...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē