Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Dukurs: 10.vieta pasaulē ir labs sasniegums

Hokeja izlases sasniegtā 10.vieta pasaulē vērtējama kā labs sasniegums, uzskata divkārtējais pasaules čempions skeletonā Martins Dukurs. Izvērtējot Latvijā reģistrēto hokejistu skaitu un mūsu hokeja sistēmu, uz citu valstu fona esam gana augstu, viņš atzīst sarunā ar Diena.lv

„Treneris Nolans prata motivēt komandu pirmajiem mačiem un tad spēle gāja no rokas. Diemžēl turnīra turpinājumā mazliet pietrūka – iespējams, spēlētāji bija noguruši pēc garās sezonas. Svarīgi ir tas, kā spēlē visa komanda kopumā un tā ir māksla – trenerim atrast pareizos risinājumus,” vērtē Martins. „Kopumā jaunais treneris atstāja labu iespaidu – ja iepriekšējie turējās pie pārbaudītām vērtībām, Nolans nebaidījās mainīt virknējumus un eksperimentēt.”

„Vājākā bija spēle pret Dāniju – nevar pat salīdzināt, kāds Miķelis Rēdlihs bija tajā spēlē, un cik enerģiski darbojās pēdējā mačā ar Zviedriju. Iespējams, šajā čempionātā izlasei pietrūka fiziskās sagatavotības,” saka olimpiskās sudraba medaļas īpašnieks un hokeja līdzjutējs Martins Dukurs.

Latvijas izlase pasaules čempionātā spēlēja S apakšgrupā Stokholmā, septiņās spēlēs izcīnot divas uzvaras (3:2 ar Vāciju, 5:0 pret Itāliju), kā arī piedzīvoja piecus zaudējumus – pirmo atklāšanas spēlē ar Krieviju (2:5), bet pārējie četri tika ciesti pēdējos mačos – 1:3 pret Čehiju, 0:3 ar Norvēģiju, 0:2 pret dāņiem un 0:4 ar vieniem no čempionāta saimniekiem zviedriem. 

Latvija čempionāta kopvērtējumā ieņēma 10.vietu, kas ir par trim pozīcijām labāks rādītājs kā pērn. Izlase nespēja automātiski kvalificēties 2014.gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, bet nākamā gada februārī Rīgā piedalīsies kvalifikācijas turnīrā. Savu skatītāju priekšā būs laba iespēja izcīnīt ceļazīmi uz ceturto olimpiādi pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē