Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

LaIPA: Par mūzikas atskaņošanu uzņēmumam jāparedz izmaksas līdzīgi kā par degvielu

Ceturtdien LaIPA pārstāvji tikās ar Rīgas satiksmes amatpersonām, lai klātienē izrunātu neskaidros jautājumus saistībā ar mūzikas klausīšanos darba vietā, tajā skaitā šoferu kabīnēs, portālu Diena.lv informēja LaIPA pārstāve Ieva Platpere.

"Rīgas satiksme kā darba devējs saviem darbiniekiem nodrošina visus nepieciešamo apstākļus darba pienākumu veikšanai un ļauj šoferiem un arī citiem darbiniekiem darba laikā klausīties sev tīkamu mūziku. Domāju, ka izmaksas par mūzikas atskaņošanu ikvienam uzņēmumam ir jāparedz līdzīgi kā izmaksas par degvielu, apdrošināšanu vai jebkuras citas izmaksas," tikšanās laikā sacīja LaIPAs valdes priekšsēdētājs Kārlis Auzāns.

Pēc šīs tikšanās LaIPA nosūtīs Rīgas satiksmei informāciju par nepieciešamajam datiem maksājamās atlīdzības aprēķināšanai un pēc informācijas saņemšanas no Rīgas satiksmes LaIPA sagatavos aprēķinu un izmantoto metodoloģiju, lai konstruktīvi turpinātu uzsāktās sarunas, apstiprināja I.Platpere. Līdz šim LaIPA nebija izstrādājusi atsevišķu tarifu par mūzikas atskaņošanu šoferu kabīnēs, līdz ar to tā aprēķināšanu varēs veikt pēc informācijas saņemšanas no Rīgas satiksmes.

Izpildītājiem un fonogrammu producentiem maksājamās atlīdzības lielumu par fonogrammas atskaņošanu šoferu kabīnēs aprēķina no transportlīdzekļu skaita un mūzikas atskaņošanas ilguma.  Tā kā  Rīgas satiksme arī pārējiem darbiniekiem ļauj darba laikā klausīties mūziku darbinieku izvēlētajā veidā (radio, CD utml.), tad atlīdzības lieluma aprēķināšanā ņems vērā arī birojos un darbnīcās strādājošo skaitu tajās telpās, kurās tiek atskaņota mūzika, secināja LaIPA.

No LaIPAs uz tikšanos ieradās valdes priekšsēdētājs Kārlis Auzāns, valdes loceklis Kārlis Būmeisters, kā arī izpilddirektore Ieva Platpere un mārketinga direktore Natālija Angelovska. Savukārt no “Rīgas satiksmes” piedalījās valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens, direktors Jānis Dziedātājs, klientu apkalpošanas un komunikāciju daļas vadītājs Viktors Zaķis un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševica.







Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē