Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LZP: Saeimas komisija priekšlikumus noraida, jo autori ir opozīcijas partijas

Otrdien Saeimas budžeta un finanšu komisija noraidīja Latvijas Zaļās partijas (LZP) iniciētos un Ulda Auguļa (ZZS) iesniegtos priekšlikumus uz pusi samazināt nodokļus motocikliem un uzņēmumu vieglajiem transportlīdzekļiem. LZP uzskata, ka priekšlikumi noraidīti vien tāpēc, ka to autori ir opozīcijas partijas.

"Iepazīstoties ar priekšlikumu un detalizētu skaidrojumu, vairums budžeta komisijas locekļi nepārprotami lika saprast, ka priekšlikums ir labs un būtu atbalstāms un, ka šādas izmaiņas ir nepieciešamas, bet... Tiešām skumji raudzīties, kā principa un zināmas augstprātības vai spīta dēļ mēs aplaupām paši sevi," atzina U.Augulis.

"Kārtējo reizi redzam, ka koalīcijas līgums un norunas stāv pāri valsts labklājībai un jebkādām iedzīvotāju interesēm," sacīja LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

LZP informēja, ka latvieši masveidā pārreģistrē savus uzņēmumu auto un motociklus uz Lietuvu vai Igauniju, kur nepastāv šādi papildus nodokļi, maksā šajās valstīs infrastruktūras maksājumus, veic tur tehnisko apskati, nodarbina vietējos grāmatvežus utt, bet infrastruktūru izmanto Latvijā, par ko Latvijas budžetā neienāk ne santīma. "Samazinot šos nodokļus kaut uz pusi, paredzams, ka auto un motociklu īpašnieki nebūtu tik ļoti motivēti veikt reģistrāciju un uzturēšanu kaimiņvalstīs, tādejādi šie līdzekļi tik strauji neaizplūstu no Latvijas. Vēl jo vairāk, ja šī nauda tikts novirzīta speciālam fondam ceļu uzturēšanai un labiekārtošanai, ko cita starpā komisija arī neatbalstīja. Turklāt, mēs piedāvājam veikt izmaiņas likumā no 2013.gada 1.janvāra, lai neaiztiktu pašreizējo budžetu," norādīja E.Tavars.

Komisija pie šī jautājuma atgriezīsies nākošnedēļ, jo arī citas institūcijas iesniegušas likuma izmaiņu priekšlikumus. Plānots, ka vēl pēc nedēļas tas nonāks Saeimas sēdes dienaskārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē