Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Mežs: No pensionēšanās vecuma celšanas iespējams izvairīties, atverot vārtus imigrācijai

Latvija varētu izvairīties no pensionēšanās vecuma paaugstināšanas līdz 65 gadiem, par ko šobrīd sašutušas vairākas sabiedrības daļas, ja tā ļautu ik gadu valstī ieceļot vairākiem tūkstošiem imigrantu no citām valstīm, intervijā aģentūrai BNS sacīja demogrāfs Ilmārs Mežs.

"[No pensionēšanās vecuma celšanas] varētu izvairīties, ja Latvijā plaši pavērtu vārtus imigrācijai. Turklāt es šajā gadījumā runāju par vairākiem desmitiem tūkstošu viesstrādnieku ik gadu. Taču, protams, tas būtu tajā brīdī, kad šeit būs liekās darbavietas, jo šobrīd mums ir grūti iedomāties, ko šie cilvēki šeit varētu darīt," sacīja Mežs.

Viņš norādīja, ka jau šobrīd Latvijā sāk parādīties cilvēki no nabadzīgākajām valstīm, piemēram, Gruzijas, un nemaz nevajag uzreiz iedomāties imigrantus no Uzbekistānas vai Bangladešas, kuri, nonākot Latvijā un strādājot kaut vai par mūsu minimālo atalgojumu, jūtas pat krietni labāk nekā paliekot savā dzimtenē, kur dzīves apstākļi ir sliktāki.

Mežs piebilda, ka daudzi imigranti no nabadzīgākām valstīm uzreiz dodas uz Zviedriju Vāciju vai Lielbritāniju, taču pietiekami daudz cilvēku paliks arī Latvijā.

"Bet, ja mēs negribam masveida imigrāciju, tad es cita ceļa neredzu – pensionēšanās vecums jāceļ," sacīja Mežs.

Jau vēstīts, ka valdība konceptuāli vienojusies pakāpeniski palielinās pensionēšanās vecumu no pašreizējiem 62 līdz 65 gadiem no 2014.gada. Tas gan izraisījis plašu sabiedrības neapmierinātību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē