Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Mūrniece aprīlī vizītē ASV plāno pārrunāt Baltijas reģiona drošības jautājumus

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) no 9.aprīļa līdz 19.aprīlim dosies darba vizītē uz ASV un Kanādu, kurā plānots arī pārrunāt Baltijas reģiona drošības jautājumus, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Mūrnieces darba vizīte ASV un Kanādā plānota, ņemot vērā Latvijas ārpolitikas un valsts aizsardzības prioritātes un aktualitātes divpusējo un daudzpusējo attiecību darba kārtībā. Vizītes laikā paredzēts pārrunāt starptautisko situāciju, Baltijas reģiona drošību un gatavošanos gaidāmajam NATO samitam Varšavā.

Detalizēta vizītes programma tiek izstrādāta, taču patlaban Saeimas priekšsēdētājai ASV iezīmētas tikšanās ar Kongresa augstākajām amatpersonām un latviešu diasporu, kā arī dalība Vašingtonas latviešu evaņģēliski luteriskās draudzes Rokvillē 65 gadu svinīgajā pasākumā. Mūrniece apmeklēs arī ASV Holokausta memoriālo muzeju.

Apmeklējot Kanādu, Saeimas priekšsēdētājai paredzēta tikšanās ar Kanādas parlamenta abu palātu augstākajām amatpersonām, kā arī tikšanās ar nevalstiskās organizācijas (NVO) Tribute to Liberty vadību. Šī NVO strādā pie komunisma upuru piemiņas memoriāla izveides Otavā. Arī Latvija ziedojusi līdzekļus šīs piemiņas vietas izveidei. Saeimas priekšsēdētāja plānojusi arī tikties ar Otavas un Monreālas latviešiem.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavadīs Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (Vienotība). ASV Latvijas parlamenta delegāciju pavadīs Latvijas vēstnieks ASV Andris Razāns, savukārt Kanādā - Latvijas vēstnieks Juris Audariņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē