Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Mūrniece Saeimā gribētu biežāk redzēt ministrus

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) vēlētos biežāku ministru klātbūtni Saeimā ne tikai komisijās, bet arī sēdēs. Tā parlamenta spīkere trešdienas rītā izteicās intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma.

Premjers Māris Kučinskis iepriekš norādījis, ka Saeimas balsojums par atteikšanos no minimālajām sociālajām iemaksām ļaus izvairīties no haosa nākamgad, savukārt Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzsvēra, ka deputātiem jāuzņemas individuāla atbildība par pieņemtajiem lēmumiem, savulaik pieņemot šo it kā kļūdaino regulējumu nodokļos. Mūrniece uzsvēra, ka viņai "tīri cilvēciski ir neērti, kas noticis šajā sakarā un par to, ka kļūda bija jālabo".

"Labi, ka Saeima vienojās par kļūdas labojumu, vienojās kopā ar valdību. Šobrīd negribu skatīties uz valdības pusi un teikt - tā bija tikai un vienīgi jūsu atbildība vai pateikt Saeimai, ka tā bija tikai un vienīgi jūsu atbildība. Sadarbībai starp valdību un Saeimu ir jākļūst daudz labākai," uzsvēra parlamenta priekšsēdētāja.

Mūrniece uzskata, ka reizēs, kad Saeimā tiek izskatīti tik būtiski jautājumi kā grozījumi nodokļu regulējumā, klāt ir jābūt arī atbildīgajiem ministriem. "Tikai un vienīgi ar parlamentāro sekretāru klātbūtni vienmēr nepietiek," akcentēja Mūrniece, piebilstot, ka "gribētu redzēt, lai ministri biežāk piedalās Saeimas darbā".

Taujāta, vai sadarbības trūkums Saeimas un valdības starpā ir galvenais iemesls, kāpēc tiek pieņemti kļūdaini lēmumi, kas vēlāk steidzīgi jālabo, Mūrniece norādīja, ka tam cēloņi ir dažādi: "Pirmkārt - sadarbība starp valdību un Saeimu, par ko runāju. Otrkārt - tika virzīta ļoti apjomīga budžeta pakete šajā gadā. Ne visas likuma normas bija pietiekami izsvērtas jau valdībā un tad arī Saeimā, kas šīs kļūdas centās labot. Acīmredzot pietrūka laika, acīmredzot ne par visām tika pietiekami izdebatēts. Bet ceru, ka valdībai ar Saeimu līdz maijam būs pietiekami daudz laika, lai pieņemtu tādu normatīvo regulējumu, kas ļautu strādāt mazajiem uzņēmējiem."

Jau vēstīts, ka Saeima otrdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā Par valsts sociālo apdrošināšanu, paredzot atteikties no ieceres par minimālo sociālo iemaksu ieviešanu 2017.gadā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē