Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ražuks: Lai uzlabotu situāciju onkoloģijā, nepieciešams skaidrs plāns un papildu finansējums

Situācijas uzlabošanai onkoloģijā steidzami nepieciešams skaidrs un precīzs darbības plāns turpmākajiem trim līdz pieciem gadiem, kā arī papildu finansējums, pārliecināts Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks (ZZS).

Viņaprāt, fakts, ka aptuveni piektdaļa no visiem jaunatklātajiem vēža gadījumiem ir pēdējā stadijā, ir satraucošs signāls par nopietnām problēmām veselības aprūpes sistēmā. Patlaban nozares pārstāvji vienprātīgi uzsvēra nepieciešamību par papildu finansējuma un plāna nepieciešamību, jo situācija onkoloģijā ir dramatiska.

Plašumā gājusī tendence ārstēšanai nepieciešamo finansējumu vākt dažādās ziedojumu akcijās liecina, ka patlaban valsts savu pienākumu nodrošināt pienācīgu un mūsdienīgu ārstēšanu tik smagā diagnozē kā onkoloģija paklusām ir uzkrāvusi uz pašu pacientu, viņu tuvinieku un draugu un visas sabiedrības pleciem, pauda Ražuks, uzsverot, ka pacientam ir jābūt galvenajam ieguvējam no sistēmiskajiem uzlabojumiem.

Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas vadītājs pauda cerību, ka papildu finansējuma jautājumu straujāk palīdzēs risināt 15.septembrī plānotais Saeimas balsojums par Onkoloģisko pacientu organizāciju alianses iniciatīvu, kas paredz ik gadu atvēlēt papildu 10 miljonus eiro onkoloģisko slimību diagnosticēšanas un ārstēšanas uzlabošanai. Ražuks pauda cerību, ka deputāti atbalstīs šo kolektīvo iesniegumu un valdībai būs jānodrošina papildu līdzekļi onkoloģijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē