Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Rīgas dome: Redzam, ka ubagošana ir problēma

Redzam, ka ubagošana Rīgā ir problēma, ko vajadzētu risināt, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes Labklājības departamenta Sociālās pārvaldes priekšnieks Mārtiņš Moors.

Kā vēstīts, Rīgas pašvaldībā aktīvi apspriež ieceri, kā, neaizskarot cilvēktiesības, varētu ierobežot vai pat likvidēt ubagošanu.

Rīgas domes pārstāvis sacīja, ka viens no iemesliem, kādēļ ubagošanu Rīgā vajadzētu ierobežot, ir uzmācīgi ubagi. "Cilvēki ubagojot traucē līdzcilvēkiem, citi ir ar suņiem, citi alkohola reibumā. Protams, nepatīkami un traucējoši, par valsts tēlu nemaz nerunājot," sacīja M.Moors. Viņš uzsvēra, ka ļoti svarīgi izstrādāt sistēmu, kā šī ierobežošana varētu notikt. "Mēs nesteidzamies ar ātriem risinājumiem, šobrīd ir diskusija, kā to darīt," teica Labklājības departamenta pārstāvis. Viņš norādīja, ka viens no jaunās sistēmas mērķiem būtu mainīt Rīgas domes saistošos noteikumus, lai varētu noskaidrot šādu personu identificēšanu un vēlāk viņiem palīdzēt, piesaistot Sociālo dienestu. "Nepastāv mehānisms, kā Sociālais dienests varētu iegūt informāciju par šiem cilvēkiem, vai viņiem ir reālas problēmas vai nē. Jāsaprot, vai cilvēkus ubagot piespiež dzīves apstākļi vai tas ir pelnīšanas veids. Tas ir sabiedrības interesēs," skaidroja M.Moors.

Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja 9. februārī nolēma uzdot Rīgas domes Labklājības departamentam un Rīgas pašvaldības policijai izstrādāt grozījumus Rīgas domes saistošajos noteikumos "Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā" un lūdza Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļai veikt rīdzinieku aptauju, lai noskaidrotu viņu viedokli par ubagotāju darbības regulēšanu Rīgā. Savukārt 17. februārī notika Kristīgo draudžu kolēģijas sēde, kurā piedalījās arī Rīgas domes pārstāvji. "Vienojāmies, ka mācītāji aptaujās draudzes locekļus, lai noskaidrotu draudžu locekļu viedokli šajā jautājumā," skaidroja M.Moors. Viņš atzina, ka Viļņā ubagošana atļauta tikai pie baznīcām. Viņš Dienai.lv sacīja, ka aprīlī plānots pie ubagošanas ierobežošanas jautājuma atgriezties. 

Rīgas domes dati liecina, ka Rīgas pašvaldības policija pērn izbraukusi uz aptuveni 180 izsaukumiem, kuros iedzīvotāji izteica sūdzības par personām, kuras traucē pārvietoties, aizņemot kāpnes pie tuneļiem, kā arī izteica sūdzības, ka ubagotāji ar savu izskatu aizskar cilvēku cieņu.

Kopumā 2011. gadā tika sastādīti 29 administratīvā pārkāpuma protokoli par uzmākšanos ar ubagošanu, tai skaitā trīs protokoli sastādīti nepilngadīgām personām. Šogad par šo pārkāpumu tika sodīta viena persona, kura ir nepilngadīga. Šā gada janvāra dati liecina, ka Rīgas pilsētas centrā ar ubagošanu nodarbojas 13 personas, bet regulāri to dara astoņi cilvēki.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē