Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Straujuma: Ceļš darbaspēka nodokļu mazināšanas virzienā tiks turpināts

Iepriekšējās Valda Dombrovska (Vienotība) valdības sāktais ceļš darbaspēka nodokļu samazināšanas virzienā tiks turpināts, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

"Valdība nodokļus nepalielinās, šobrīd mēs neesam vēl sākuši diskusiju par nodokļu samazināšanu, bet tas virziens, ko iepriekšējā valdība uzsāka par darbaspēka nodokļa samazināšanu, tā vai citādi tiks turpinās," uzsvēra Ministru prezidente.

Viņa atzina, ka šis ceļš liek domāt par iespējām, kurp smeltiem tam nepieciešamos līdzekļus. "Kā vienu no kompensējošiem mehānismiem redzu ēnu ekonomikas samazināšanu."

Tikko kā klajā ar vairākām rekomendācijām Latvijai nākusi Eiropas Komisija, kas cita starpā Latvijai iesaka mazināt nodokļa slogu darba ņēmējiem. LETA vēsta, ka Brisele mudina Latviju arī reformēt sociālo palīdzību, paātrināt augstākās izglītības reformas īstenošanu, paātrināt gāzes un elektroenerģijas starpsavienojumu attīstību, kā arī pabeigt tiesu reformas.

Publiskajā telpā gan pirms tam rosījušās diskusijas par nodokļu sloga palielināšanu. Viedokļu vētru par šādu iespēju sacēla finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība), kurš gan vēlāk uzsvēra, ka ne šī valdība, ne Finanšu ministrija šīs valdības pilnvaru laikā nerosina un nerosinās nodokļu likmju palielināšanu. Valsts prezidents Andris Bērziņš norādījis, ka neatbalsta nodokļu paaugstināšanu Latvijā, ja netiek ņemts vērā Baltijas valstu konteksts un energoresursu izmaksu iespējamais pieaugums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē