Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Straujuma: Ģimeņu labklājība ir galvenais mērķis

Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (Vienotība) uzstādījums kā valdības vadītājai arī jaunajā valdībā būs Latvijas ģimeņu labklājība.

"Lai panāktu iecerēto, ir jāmazina nevienlīdzība," sacīja Straujuma. Viņa atzina, ka vēlētos īstenot to, kas pausts arī viņas pārstāvētās partijas priekšvēlēšanu reklāmā - celt minimālo algu, ieviest progresivitāti iedzīvotāju ienākuma nodoklī, kā arī sakārtot veselības aprūpes sistēmu, veicināt izglītību.

Tāpat svarīgi esot panākt lielāku investīciju ieplūšanu Latvijā, jo tas veicinās tautsaimniecības attīstību.

Lai gan koalīcijas partneri arī atbalsta šādus mērķus, katram no partneriem ir kādi konkrētāki uzstādījumi konkrētā jomā - vieniem demogrāfija, citiem tautsaimniecība. "Bet mērķi visiem ir vieni. Jautājums ir, kā mēs uz tiem ejam. Dažkārt būtu jāaizmirst viena otra ambīcija," teica Straujuma.

Viņai ir pārliecība, ka partijas nebūs pret to, lai Latvija attīstītos un ģimenes dzīvotu labklājībā. Jautājums ir, kā to panākt. "Ja mēs varētu vienoties, ka tas ir mūsu mērķis un kā mums tas jāsasniedz, nu, tad ejam!" uzskata valdības vadītāja.

Būtisks esot jautājums arī par drošību, un esot skaidrs, ka par to jārūpējas pašiem, negaidot, kad kāda cita valsts ieguldīs savu finansējumu Latvijas drošības stiprināšanai. Viņasprāt, Latvija nevar prasīt no citām valstīm, ja tā pati neko nedara, jo tas ir Latvijas pienākums - ieguldīt aizsardzības sistēmas stiprināšanā. Un arī liela daļa iedzīvotāju to saprot, ka tas ir jautājums par valsts neatkarību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē