Laika ziņas
Šodien
Smidzina
Rīgā +19 °C
Smidzina
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Tavars: ZZS būs gatava virzīt premjera kandidātu, ja Vienotība paudīs gatavību strādāt šādā valdībā

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) būs gatava virzīt savu kandidātu Ministru prezidenta amatam, ja Vienotība skaidri pateiks, ka tai nav sava premjera kandidāta un oficiāli paudīs gatavību strādāt ZZS vadītā valdībā, aģentūrai LETA sacīja ZZS valdes loceklis Edgars Tavars.

Taujāts, vai ZZS lēmums ieturēt pauzi un pagaidām neizvirzīt savu premjera kandidātu neliecina par izvairīšanos no atbildības, Tavars šādu iespēju kategoriski noraidīja, jo politiskais spēks ir gatavs uzņemties atbildību par valdības veidošanu. Taču to esot iespējams izdarīt tikai tādā gadījumā, ja būs šāda iespēja, bet ZZS tikai ar savu 21 balsi Saeimā nevar nodrošināt nepieciešamo vairākumu, un "bumba pašlaik ir Vienotības pusē", skaidroja politiķis.

Viņš kā absurdu nodēvēja pieņēmumu, ka ZZS patiesībā varētu negribēt veidot valdību. "Kā var politiskā partija negribēt vadīt valdību?" retoriski vaicāja Tavars, akcentējot, ka to vēlas jebkurš politiskais spēks, arī ZZS. Taču tagad no Vienotības saprātīgā termiņā tiekot gaidīta atbilde par šīs partijas rīcību.

Kā ziņots, lai arī ir noslēdzies Vienotības frakcijas un valdes balsojums par partijas līderi Solvitu Āboltiņu kā iespējamo premjera amata kandidāti, politiskais spēks nesteidzas oficiāli izvirzīt savu kandidatūru premjera amatam, tāpat kā to nesteidzas darīt ZZS, kas iepriekš kā visticamāko datumu sava lēmuma paziņošanai bija nosaukusi 28.decembri.

ZZS joprojām paliek divi iespējamie premjera amata kandidāti - zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) un Saeimas deputāts Māris Kučinskis (ZZS). Savukārt Vienotības valdes un Saeimas frakcijas iekšējā balsojumā vairākums atbalstījis Āboltiņas virzīšanu premjera amatam, lai gan septiņi biedri nobalsojuši pret viņas kandidatūru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Asānža lietas noslēgums

Nedēļas vidū pēc vienošanās ar ASV varasiestādēm par daļēju vainas viņam izvirzītājās apsūdzībās atzīšanu brīvību atguva un dzimtajā Austrālijā atgriezās interneta projekta WikiLeaks dibinātājs Džūl...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē